דג ברמונדי עם אספרגוס ברוטב הולנדז ותפוחי אדמה צלויים

מניחים על כל צלחת פילה ברמונדי, צרור אספרגוס ותפוח אדמה פרוס. בעזרת כף מוזגים מעליהם מרוטב ההולנדז. צילום ניר עצמון
מתכון של ניר עצמון למנה אלגנטית וטעימה שמתאימה לארוחה רומנטית, לארוחת חג או סתם לארוחת צהריים. המתכון ל-6 מנות

מצרכים

6 דגי ברמונדי שלמים ונקיים

30 גרם חמאה

6 תפוחי אדמה

6 שיני שום

צרור גבעולי אספרגוס לבן

1 לימון

1/2 כוס שמן זית

מצרכים לרוטב הולנדז

2 חלמונים

3 כפות חומץ בן יין לבן

3 כפות של יין לבן

1 כף סוכר

¼ כף מלח
1 בצל סגול קטן קצוץ דק

1 עלה דפנה

3 גרגרי פלפל אנגלי

120 גרם חמאה מומסת

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח ופלפל שחור

לקישוט (לא חובה)

רצועות מלפפון

נבטי קייל

צילום ניר עצמון
צילום ניר עצמון

אופן ההכנה

מתבלים את הדגים במלח פלפל ומשמנים ברבע כוס שמן זית.

צורבים במשך 3 דקות על צד העור.

הופכים וצורבים במשך כדקה על צד בשר הדג.

שולקים את האספרגוס 3 דקות במים רותחים.

מוציאים ומעבירים ישר למי קרח.

במחבת ממיסים חמאה ומטגנים 2 שיני שום כתושות.

מוסיפים לטיגון קצר את האספרגוס ומוסיפים מיץ מלימון אחד.

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). קולפים את תפוחי האדמה, פורסים דק ושמים בתבנית אפייה.

מפזרים עליהם 4 שיני שום ומתבלים במלח ופלפל.

יוצקים לתבנית רבע כוס שמן זית ומערבבים.

מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.

אופן הכנת רוטב ההולנדז

טורפים 2 חלמונים בעזרת מטרפה.

מחממים בסיר קטן 3 כפות של חומץ בן יין לבן, 3 כפות של יין לבן, 1 כף סוכר, מלח, פלפל אנגלי, בצל סגור קטן, ועלה דפנה אחד.

מעבירים את תוכן הסיר דרך מסננת לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.

חשוב לא לחמם יותר מדי על מנת לא לבשל את החלמונים יתר על המידה (מה שיגרום לרוטב להפוך לחביתה מקושקשת(.

מעבירים את הקערה לבן מארי (כלומר, מניחים אותה מעל סיר עם מים רותחים) וממשיכים לטרוף כל העת.

מוסיפים בהדרגה קוביות החמאה ולאחר מכן את מיץ הלימון.

ממשיכים לטרוף 1-2 דקות או עד שהרוטב מסמיך.

אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.

הרכבה

מניחים על כל צלחת פילה ברמונדי, צרור אספרגוס ותפוח אדמה פרוס.

בעזרת כף מוזגים מעליהם מרוטב ההולנדז.

מקשטים ברצועות מלפפון ונבטי קייל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר