דניס ברוטב SOYA-BLOND

מרכיבים למנה לשניים2 דגי דניס מנוקים ופתוחים 4 כפות שמן זית איכותי1 בצל קטן קצוץ דק3 כפות שמן שומשום4 כפות סויה5 גבעולי טימין200 גרם חמאהרבע כוס שמנת להקצפה4 שיני שום חצויות3 גבעולים של עירית קצוצה אופן ההכנההכנת הדגיםמחממים תנור ל200 מעלות ומסדרים את הדגים על מצע של עלי רוזמרין , מפזרים במגש מספר שיני שום חצויות ( טיפ : כדאי לפתוח את הדגים – מומלץ אך לא חובה ).נכניס את הדגים לתנור למשך 15 20 דקות . בינתיים נכין את הרוטב .הכנת הרוטבמחממים 4 כפות שמן על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה. לאחר דקה יש להוסיף את גבעולי הטימין ולערבב .כשהבצל הופך שקוף יש להוסיף את הסויה , שמן השומשום והשמנת עד לרתיחה .יש לסנן את הנוזלים ולסחוט את גבעולי הטימין והבצל אל תוך המסננת .יש להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קוביות החמאה הקרות עד שהרוטב מגיע למרקם מלא ומבריק .אופן ההגשהנסדר את הדגים בצלחת ונשפוך את הרוטב על הדגים ונקשט בעירית קצוצה מעל .

מרכיבים למנה לשניים
2 דגי דניס מנוקים ופתוחים
4 כפות שמן זית איכותי
1 בצל קטן קצוץ דק
3 כפות שמן שומשום
4 כפות סויה
5 גבעולי טימין
200 גרם חמאה
רבע כוס שמנת להקצפה
4 שיני שום חצויות
3 גבעולים של עירית קצוצה

אופן ההכנה
הכנת הדגים
מחממים תנור ל200 מעלות ומסדרים את הדגים על מצע של עלי רוזמרין , מפזרים במגש מספר שיני שום חצויות ( טיפ : כדאי לפתוח את הדגים – מומלץ אך לא חובה ).
נכניס את הדגים לתנור למשך 15 20 דקות . בינתיים נכין את הרוטב .

הכנת הרוטב
מחממים 4 כפות שמן על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה. לאחר דקה יש להוסיף את גבעולי הטימין ולערבב .
כשהבצל הופך שקוף יש להוסיף את הסויה , שמן השומשום והשמנת עד לרתיחה .
יש לסנן את הנוזלים ולסחוט את גבעולי הטימין והבצל אל תוך המסננת .
יש להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קוביות החמאה הקרות עד שהרוטב מגיע למרקם מלא ומבריק .

אופן ההגשה
נסדר את הדגים בצלחת ונשפוך את הרוטב על הדגים ונקשט בעירית קצוצה מעל .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר