מרכיבים למנה לשניים
2 דגי דניס מנוקים ופתוחים
4 כפות שמן זית איכותי
1 בצל קטן קצוץ דק
3 כפות שמן שומשום
4 כפות סויה
5 גבעולי טימין
200 גרם חמאה
רבע כוס שמנת להקצפה
4 שיני שום חצויות
3 גבעולים של עירית קצוצה
אופן ההכנה
הכנת הדגים
מחממים תנור ל200 מעלות ומסדרים את הדגים על מצע של עלי רוזמרין , מפזרים במגש מספר שיני שום חצויות ( טיפ : כדאי לפתוח את הדגים – מומלץ אך לא חובה ).
נכניס את הדגים לתנור למשך 15 20 דקות . בינתיים נכין את הרוטב .
הכנת הרוטב
מחממים 4 כפות שמן על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה. לאחר דקה יש להוסיף את גבעולי הטימין ולערבב .
כשהבצל הופך שקוף יש להוסיף את הסויה , שמן השומשום והשמנת עד לרתיחה .
יש לסנן את הנוזלים ולסחוט את גבעולי הטימין והבצל אל תוך המסננת .
יש להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קוביות החמאה הקרות עד שהרוטב מגיע למרקם מלא ומבריק .
אופן ההגשה
נסדר את הדגים בצלחת ונשפוך את הרוטב על הדגים ונקשט בעירית קצוצה מעל .