הודו טנדורי טיקה

מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד עד שהבשר מלבין והם עשויים
מתכון מטעם המועצה לענף הלול. תנו להודו לנוח יממה במרינדה של בירה עם חלב קוקוס, תבלינים ולימון. כך יספוג טעמים וגם יתרכך היטב לפני המפגש עם הפלאנצ׳ה הלוהטת. חשוב להשרות את שיפודי העץ במים כדי שלא יספחו נוזלים מקוביות ההודו וייבשו אותן

מצרכים ל-4-6 מנות

1 ק"ג שווארמה או חזה הודו נקבה חתוך לקוביות בגודל 3 ס״מ

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף פפריקה

1 כפית כורכום

למרינדה

1 בקבוק (330 מ״ל) בירה לבנה

1 בצל קטן מגורר על פומפייה דקה

1 שן שום כתושה

1 כפית ג׳ינג׳ר כתוש

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפיות גאראם מסאלה

1 כוס מי קוקוס או חלב קוקוס

אופן ההכנה

מערבבים את קוביות ההודו עם מיץ לימון, פפריקה וכורכום בקערה גדולה. מערבבים היטב ומשהים 20 דקות.

מוסיפים לקערה את מצרכי המרינדה, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 24 שעות במקרר.

משפדים את הקוביות על שיפודים שהושרו במים.

מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד, עד שהבשר מלבין והם עשויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר