הודו טנדורי טיקה

מערבבים את קוביות ההודו עם מיץ לימון, פפריקה וכורכום בקערה גדולה
מתכון בטעם הודי מהמועצה לענף ההודו. תנו להודו יממה במרינדה של הבירה עם חלב קוקוס, תבלינים ולימון. כך יספוג טעמים ויתרכך היטב לפני המפגש עם הפלאנצ׳ה הלוהטת

מצרכים ל- 4-6 מנות

1 ק"ג שווארמה או חזה הודו נקבה – חתוך לקוביות בגודל 3 ס״מ

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף פפריקה

1 כפית כורכום

למרינדה

1 בקבוק (330 מ״ל) בירה לבנה

1 בצל קטן מגורר על פומפייה דקה

1 שן שום כתושה

1 כפית ג׳ינג׳ר כתוש

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפיות גאראם מסאלה

1 כוס מי או חלב קוקוס

מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד עד שהבשר מלבין והם עשויים
מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד עד שהבשר מלבין והם עשויים

אופן ההכנה

מערבבים את קוביות ההודו עם מיץ לימון, פפריקה וכורכום בקערה גדולה. מערבבים היטב ומשהים 20 דקות.

מוסיפים לקערה את מצרכי המרינדה.

מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 24 שעות במקרר.

משפדים את הקוביות על שיפודים שהושרו במים (כדי שלא יספחו נוזלים מקוביות ההודו וייבשו אותן).

מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד, עד שהבשר מלבין והם עשויים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר