Golden Beer, שהתקיימה השנה לראשונה, היא תחרות בירה שנועדה לבדוק מהן הבירות הישראליות המצטיינות בכל קטגוריה, ולפי מארגניה התחרות היחידה עבור מותגי בירה המיוצרים במבשלות בעלות רישיון יצרן – בהחלט דרישת סף משמעותית שיצרני בירה רבים לא עומדים בה.
לתחרות נשלחו 97 בירות שנבדקו במשך יומיים על ידי צוות השיפוט שכלל מומחי בירה ובעלי ברים המכירים את עולם הבירה. ההכרזה על הבירות הזוכות בתחרות התקיימה ב- 13.6.17 במסגרת תערוכת קולינארי, שהתקיימה במרכז הכנסים של מלון דן פנורמה בתל אביב. יושב ראש התחרות: חיים שפיגל. ארגון והפקה: סטודיו בן עמי.
ואלה הבירות הזוכות
לאגר בהיר
1. פילס, ג'מס (5%)
2. פילס, שיטה (5.1%)
2. פילס, בסטרס (4.8%)
לאגר ענברי / כהה
1. דאבל בוק, בזלת, מבשלת הגולן (8%)
2. דארק לאגר, ג'מס (5%)
פייל אייל
1. פטריוט, דנסינג קאמל (5.2%)
2. פייל אייל, שפירא (5%)
3. אייל בהירה, מוסקו (6.5%)
IPA
1. גורג'ס ניו אינגלנד, ג'ויה (7.2%)
2. IPA, שיטה (5.8%)
3. פרשר דרופ, השכן (6%)
חיטה
1. חיטה, מוסקו (5.9%)
2. חיטה, שפירא (5.2%)
3. חיטה, שיטה (4.8%)
סגנון בלגי
1. אייל בלגי אדמוני, ברזל (6%)
2. טריפל בלגית, עמק האלה (9.2%)
פורטר / סטאוט
1. מלכה כהה (6%)
2. מידנייט סטאוט, דנסינג קאמל (5%)
3. אוטמיל סטאוט, שפירא (5.2%)
3. פורטר אלון, נגב (5%)
3. סטאוט, ג'מס
בירה עם תוספות
1. מעושנת, מוסקו (7.5%)
2. גורדון ביץ בלונד, דנסינג קאמל (4.9%)
3. ג'ק וינטר אייל, שפירא (8.5%)
3. אולד פפה, דנסינג קאמל (7.5%)
שיכר ללא גלוטן
1. סיידר, בסטרס 4.8%
השנה נפתחה התחרות גם לבירות יבוא בקטגורית חיטה
חיטה – עם אלכוהול
1. וייסן, נסט ביר, היטאצ'ינו (5.5%)
1. וייסביר דונקל, בנדיקטינר (5.4%)
2. קריסטל, ויזנבוק, ויינשטפן (7.5%)
חיטה – ללא אלכוהול
1. ספורט וייסה, שטיגל
2. ללא אלכוהול, ארדינגר