הוכרזו הזוכים בתחרות Golden Beer 2017

לתחרות נשלחו 97 בירות שנבדקו במשך יומיים על ידי צוות השיפוט שכלל מומחי בירה ובעלי ברים

Golden Beer, שהתקיימה השנה לראשונה, היא תחרות בירה שנועדה לבדוק מהן הבירות הישראליות המצטיינות בכל קטגוריה, ולפי מארגניה התחרות היחידה עבור מותגי בירה המיוצרים במבשלות בעלות  רישיון יצרן – בהחלט דרישת סף משמעותית שיצרני בירה רבים לא עומדים בה.

לתחרות נשלחו 97 בירות שנבדקו במשך יומיים על ידי צוות השיפוט שכלל מומחי בירה ובעלי ברים המכירים את עולם הבירה. ההכרזה על הבירות הזוכות בתחרות התקיימה ב- 13.6.17 במסגרת תערוכת קולינארי, שהתקיימה במרכז הכנסים של מלון דן פנורמה בתל אביב. יושב ראש התחרות: חיים שפיגל. ארגון והפקה: סטודיו בן עמי.

התחרות היחידה עבור מותגי בירה המיוצרים במבשלות בעלות  רישיון יצרן
התחרות היחידה עבור מותגי בירה המיוצרים במבשלות בעלות רישיון יצרן. צילום דוד סילברמן dpsimages

ואלה הבירות הזוכות
לאגר בהיר
1. פילס, ג'מס (5%)
2. פילס, שיטה (5.1%)
2. פילס, בסטרס (4.8%)

לאגר ענברי / כהה
1. דאבל בוק, בזלת, מבשלת הגולן (8%)
2. דארק לאגר, ג'מס (5%)

פייל אייל
1. פטריוט, דנסינג קאמל (5.2%)
2. פייל אייל, שפירא (5%)
3. אייל בהירה, מוסקו (6.5%)

IPA
1. גורג'ס ניו אינגלנד, ג'ויה (7.2%)
2. IPA, שיטה (5.8%)
3. פרשר דרופ, השכן (6%)

חיטה
1. חיטה, מוסקו (5.9%)
2. חיטה, שפירא (5.2%)
3. חיטה, שיטה (4.8%)

תחרות בירה שנועדה לבדוק מהן הבירות הישראליות המצטיינות בכל קטגוריה
תחרות בירה שנועדה לבדוק מהן הבירות הישראליות המצטיינות בכל קטגוריה. צילום דוד סילברמן dpsimages

סגנון בלגי
1. אייל בלגי אדמוני, ברזל (6%)
2. טריפל בלגית, עמק האלה (9.2%)

פורטר / סטאוט
1. מלכה כהה (6%)
2. מידנייט סטאוט, דנסינג קאמל (5%)
3. אוטמיל סטאוט, שפירא (5.2%)
3. פורטר אלון, נגב (5%)
3. סטאוט, ג'מס

בירה עם תוספות
1. מעושנת, מוסקו (7.5%)
2. גורדון ביץ בלונד, דנסינג קאמל (4.9%)
3. ג'ק וינטר אייל, שפירא (8.5%)
3. אולד פפה, דנסינג קאמל (7.5%)

שיכר ללא גלוטן
1. סיידר, בסטרס 4.8%

השנה נפתחה התחרות גם לבירות יבוא בקטגורית חיטה
חיטה – עם אלכוהול
1. וייסן, נסט ביר, היטאצ'ינו (5.5%)
1. וייסביר דונקל, בנדיקטינר (5.4%)
2. קריסטל, ויזנבוק, ויינשטפן (7.5%)

חיטה – ללא אלכוהול
1. ספורט וייסה, שטיגל
2. ללא אלכוהול, ארדינגר
 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר