הפטיסרי הטובות בפריז – מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים
מאת שרון היינריך
כולל מתכוני קונדיטוריה צרפתיים כשרים של מיקי שמו
עריכה: זהרה רון
צילום פריז: סיון אסקיו
צילום מנות: מיכל רביבו
סגנון מנות: גליה אורנן
עיצוב: סטודיו קרן וגולן
עריכה לשונית: גלית חלילי
עריכה לשונית בצרפתית: דורית דליות
הגהה: בשמת בר-עקיבא
הוצאת LunchBox
המחיר 98 ₪
להשיג בחנויות הספרים ברחבי הארץו באתר
מי הייתה הפילגש המלכותית שהטביעה את יגונה בשוקולד, איפה מוצאים את טארט הלימון הטוב ביותר בפריז, מיהו היפני שלימד את הצרפתים לאכול קרואסון בטעם תה ירוק, באיזו פטיסרי נפגשים יהודים ומוסלמים ,היכן טועמים את קינוחי ההיי-טק העדכניים ביותר ואיפה את השוקולדים שנרקחו במיוחד למארי אנטואנט כדי לעזור לה להתגבר על כאבי הראש?
ספר חדש זה לוקח אתכם למסע בין בתי העוגות והקינוחים הטובים ביותר בבירה הצרפתית ובין הסיפורים שעומדים מאחוריהם. זוהי דרך מתוקה במיוחד להתיידד עם פריז ולהכיר מקצת מהתרבות ומההיסטוריה של העיר.
שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז, ובעלת הבלוגParis Chez Sharon. בספר היא מאפשרת הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם הפטיסרי, השוקולטרי והבולנז'רי בפריז וחולקת חוויות ממפגשים עם שף-פטיסיירים ועם שוקולטיירים נודעים.
לקינוח מצורפים מתכונים ממיטב מסורת הפטיסרי הצרפתית, מוגשים לקורא הישראלי על ידי הקונדיטור מיקי שמו, המאפשרים טעימה על קצה הלשון.
צילום סטודיו קרן וגולן