ויניגרט כרישה וירקות כבושים בעשבי תיבול

להגשה חותכים את הכרישה לאורך ומוסיפים מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט. צילום איריס לוי
מתכון של שף ז'וזף ויולה ממסעדות Daniel & Denise במסגרת סדנת אומן בלגעת באוכל – שבוע גסטרונומיה צרפתית 2020

רכיבים ל-8 אנשים

8 יח' כרישה

1/2 ליטר מרק עוף

2 ביצים קשות

1 כף חרדל

200 מ"ל שמן זרעי ענבים

50 מ"ל חומץ יין

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כפית טרגון

1 כף עירית

100 מ"ל ויניגרט אלכוהול

100 מ"ל יין לבן

1 גזר

½ בצל אדום

מלח

פלפל לבן

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

אופן ההכנה

בישול הכרישה

לבשל את יחידות הכרישה במרק העוף למצב בו הן עשויות היטב.

הכנת הויניגרט

מערבבים את החרדל עם הביצים הקשות הכתושות.

מוסיפים את שמן זרעי הענבים וחומץ היין.

מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את כל עשבי התיבול.

מניחים בצד.

צילום איריס לוי
צילום איריס לוי

הכנת הירקות

חותכים את הגזר לטבעות של 2 מ"מ כל אחת .

חותכים את הבצל לקוביות קטנות.

מעבירים לקלחת שבה היין הלבן וחומץ האלכוהול.

מוסיפים מלח ופלפל.

מבשלים למשך 2 דקות.

מקררים.

הגשה

חותכים את הכרישה לאורך

מוסיפים מעל את הירקות הכבושים ואת הויניגרט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר