חדש מחישתיל: לואיזה מתוקה להמתקה טבעית של משקאות ותבשילים

עליה טובים להמתקה טבעית ועדינה של משקאות ותבשילים, והיא יכולה להחליף סוכר וממתיקים מלאכותיים אחרים

חובבי המזון הטבעי ישמחו מן הסתם לדעת, כי חברת . חישתיל, מגדלי צמחי תבלין ונוי, מציעים לשוק את הלואיזה המתוקה הנמכרת במרכזי הגינון ברחבי הארץ לגידול עצמי. עליה טובים להמתקה טבעית ועדינה של משקאות ותבשילים, והיא יכולה להחליף סוכר וממתיקים מלאכותיים אחרים.

מוצא הצמח במרכז אמריקה, בניקרגואה ומקסיקו, שם היא מוכרת בשמה הלועזי ליפיה דולציס, גדלה באקלים חמים ולח בחשיפה מלאה לשמש, ולכן מתאימה לקיץ הישראלי.
האצטקים השתמשו בלואיזה המתוקה כממתיק לבישול וכצמח מרפא המסייע לטיפול בשיעולים, הצטננות, ברונכיטיס ואסטמה.

הלואיזה המתוקה היא צמח זוחל רב שנתי שמשתרע ומכסה שטח של מטר רבוע בתוך שנה ממועד השתילה. צבע עלי הצמח ירוק כהה ובאביב הלואיזה המתוקה מתכסה כולה בפרחים קטנים לבנים המתפתחים בהדרגה לצורת חרוט מיוחדת. מומלץ לדשן את הצמח בסוף החורף, ובמשך כל הקיץ כדי ליהנות מצמוח בריא ויפה. הלואיזה המתוקה מומלצת לגידול באדניות או סלים תלויים.

את עלי הלואיזה המתוקה מוצע לרסק בבלנדר ולשמור בצנצנת סגורה במקרר. ניתן להשתמש כממתיק בכמות של כפית או יותר לפי הטעם.

מידע על צמחי הנוי והתבלין של חישתיל, מתכונים ושימושים לבישום וברפואה הטבעית באתר ובעמוד הפייסבוק של חישתיל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר