הקלבדוס הוא ברנדי תפוחים משכר מאד מחבל נורמנדי.
כנהוג בנורמנדי, משתמשים במשקה, לבד משתייתו, גם להכנת רטבים למאכלים שונים.
מצרכים
4 חזות אווז מנוגבים
1 אגס מקולף וחתוך לקוביות
שלושת רבעי כוס מיץ תפוחים
חצי כפית קורנפלור
2 כפות קלבדוס
1 כף גרגרי פלפל ירוק
1 כפית טימין
אופן ההכנה
לטגן את חזה האווז בסיר כשהעור מופנה מטה עד להשחמה.
להפוך ולטגן בצד השני. לבשל כ-15 דקות ולהוציא.
לטגן את קוביות האגסים בשומן האווז מספר רגעים עד להשחמה.
לערבב את מיץ התפוחים עם הקורנפלור, ולהוסיף לאגסים.
להוסיף את גרגרי הפלפל הירוק ולערבב במשך דקה. להוסיף טימין. לערבב ולבשל עד להסמכה.
לחתוך את הברווז לרצועות ולשפוך את הרוטב מעל הברווז.