חטיפי שוקולד-פקאן ללא אפייה

מפזרים מעל שכבת השוקולד את הפקאן הקצוץ. מכניסים למקפיא. מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה וחותכים לקוביות
מותג האפייה "דני וגלית" מציע מתכון לחטיף ללא אפייה – קל להכנה עם 5 רכיבים בלבד. מקור המתיקות מהתמרים ומהשוקולד המריר ללא הוספת סוכר נוסף למתכון. מתקבל ממתק ביס במתיקות עדינה וטעם עשיר

מתאים להגשה כקוביות קטנות של אושר דחוס – בדיוק הביס המושלם שצריך אחרי ארוחה כשמלאים אבל מתחשק משהו מתוק. מסוג הקינוחים שאפשר להכין מראש, לשים במקפיא בקופסה אטומה ולהוציא חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים. גם בריא יותר, גם טבעוני וגם ללא גלוטן

רכיבים ל-50 קוביות בגודל 3 על 3 ס"מ

תבנית 20 על 20 ס"מ

שכבת בסיס

10-14 תמרים מג’הול מגולענים (200 גרם)

3/4 כוס חמאת שקדים (150 גרם)

1.5 כוס פקאן טבעי (150 גרם) + ½ כוס פקאן נוספים

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

שכבת שוקולד

150 גרם שוקולד מריר

¼ כוס חמאת שקדים (50 גרם)

ציפוי

1/2 כוס פקאן קצוץ גס

אופן ההכנה

הכנת הבסיס

שמים במעבד מזון (עם להב מתכת) את התמרים וחמאת השקדים.

טוחנים עד שהופכים למחית אחידה.

מוסיפים 1.5 כוסות פקאן, תמצית וניל ומלח.

ממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם רך ופירורי – אם צובטים אותו ביד מתאחד בקלות לגוש.

מוסיפים את ½ כוס הפקאן שנותר.

נותנים פולסים בודדים עד שהפקאן שהוספנו קצוץ אבל במידה גסה.

מניחים נייר אפיה בתבנית.

מפזרים את המסה בתנועת מעיכה על הנייר עד שמתקבלת שכבה דחוסה ואחידה בגובהה.

הכנת השוקולד

ממיסים שוקולד מריר בבאן-מארי או במיקרוגל (15 שניות וערבוב כל פעם עד שהשוקולד נמס).

מוסיפים את חמאת השקדים.

מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

מוזגים את השוקולד מעל שכבת הבסיס.

מיישרים בעזרת כף .

מפזרים מעל שכבת השוקולד את הפקאן הקצוץ.

מכניסים למקפיא.

מוציאים כ- 30 דקות לפני ההגשה וחותכים לקוביות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר