ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן

טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן. מצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
לרגל ט"ו בשבט מגישה "אחוה" – יצרנית טחינה וחלוה, מתכון חגיגי לביסקוטי עוגיות טעימות בגרסה מיוחדת של ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן ותוספות שמוסיפות טעם וקראנצ'יות

מצרכים

לביסקוטי

3 כוסות קמח מנופה

1.5 כוסות סוכר חום

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות מיץ תפוחים

1/2 כפית מלח

1 כף גרידת לימון

3 ביצים גודל L

1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים

1.5 כוסות שקדים

1/2 כוס פקאנים טבעיים

לציפוי

1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן כמו של "אחוה"

3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות)

3 כפות שברי פיסטוקים

3 כפות שברי פקאן מסוכר

כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.

בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון.

מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים, ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות.

מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות בשתי תבניות נפרדות).

אופים את הכיכרות 20-30 דקות, או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.

כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ, ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה.

אופים למשך 10-15 דקות נוספות מכל צד, ועד שהביסקוטי יבשים.

מצננים לחלוטין.

לציפוי הביסקוטי

טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן.

מצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים, ומניחים בקופסה.

ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר