חריימה

חומרים3-4 דגים בינוניים: הכי טוב לוקוס, אבל אפשר עם דגים "בשרניים" אחרים.1 כף פלפל חריףכף וחצי פלפל מתוק5 שיני שום כתושחצי כף כמוןחצי כף קימל טחון1 לימון בינוני סחוטחצי כף מלח2 כפות רסק עגבניותחצי כוס שמן1 כוס מים אופן ההכנה משרים את הדגים במים מעורבים עם מיץ לימון לרבע שעה. שופכים לסיר את חצי כוס השמן.מערבבים את רסק העגבניות, הפלפל החריף והמתוק, השום הכתוש והמלח ומוסיפים כוס מים ויוצקים לתוך הסיר.מחממים על אש בינונית ובוחשים מנמיכים את הלהבה עם רתיחה, ומבשלים במשך כ 10 דקות, נזהרים שהרוטב לא ייחרך.מוסיפים את הדגים, הקימל וכמה טיפות לימון וממשיכים בבישול עד שהדג מתבשל.מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לבשל עד שהרוטב סמיך.לפני ההגשה מוסיפים את הכמון, מחממים עוד מספר דקות ומגישים חם. הכי טעים עם לחם לבן, חלה, או פטירה (פיתה טריפוליטאית)

חומרים
3-4 דגים בינוניים: הכי טוב לוקוס, אבל אפשר עם דגים "בשרניים" אחרים.
1 כף פלפל חריף
כף וחצי פלפל מתוק
5 שיני שום כתוש
חצי כף כמון
חצי כף קימל טחון
1 לימון בינוני סחוט
חצי כף מלח
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
1 כוס מים

אופן ההכנה
משרים את הדגים במים מעורבים עם מיץ לימון לרבע שעה.
שופכים לסיר את חצי כוס השמן.

מערבבים את רסק העגבניות, הפלפל החריף והמתוק, השום הכתוש והמלח ומוסיפים כוס מים ויוצקים לתוך הסיר.

מחממים על אש בינונית ובוחשים מנמיכים את הלהבה עם רתיחה, ומבשלים במשך כ 10 דקות, נזהרים שהרוטב לא ייחרך.

מוסיפים את הדגים, הקימל וכמה טיפות לימון וממשיכים בבישול עד שהדג מתבשל.

מוסיפים רבע כוס מים וממשיכים לבשל עד שהרוטב סמיך.

לפני ההגשה מוסיפים את הכמון, מחממים עוד מספר דקות ומגישים חם.

הכי טעים עם לחם לבן, חלה, או פטירה (פיתה טריפוליטאית)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר