פוזילי כשר לפסח עם דג חריף

טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. הרוטב חייב להיות טעים כמו שהוא עוד לפי שמוסיפים את נתחי הדגים. אם לא מספיק חריף – זה הזמן. צילום
לאוהבי החריף והפסטה מציע מותג ברילה לחג הפסח אלטרנטיבה לפסטה מחיטה: פוזילי עם דג חריף. מנה חגיגית שמשאירה טעם של עוד וכשרה לפסח

חומרים ל-6 מנות

1 חבילה ברילה פוזילי כשר לפסח

3 דגי דניס, לברק או בורי מפולטים (ללא עור ועצמות), כל פילה חצוי (בסך הכול 12 נתחים)

לרוטב

4 כפות שמן זית

2 פלפלים (אדום-צהוב) נקיים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ

3 עגבניות פרוסות (1/2 קילו) לעובי ½ ס"מ

5 שיני שום קלופות ופרוסות

1 לימון קטן – חצי פרוס וחצי להגשה

1 וחצי פלפל ירוק חריף פרוס

1 כף אריסה  או רסק עגבניות

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מרוקאית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 כוס מים

1 צרור כוסברה ללא גבעולים

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

בסיר רחב ונמוך מסדרים בשכבות: שמן זית, פרוסות של עגבניות ופלפלים, שום, פרוסות לימון, פלפל חריף ותבלינים.

יוצקים מים, מוסיפים חצי מכמות עלי הכוסברה.

מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות,

מנמיכים להבה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה לריכוך ולמיצוי הטעמים.

טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. הרוטב חייב להיות טעים כמו שהוא עוד לפי שמוסיפים את נתחי הדגים. אם לא מספיק חריף – זה הזמן.

לפני ההגשה

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.

מבשלים את הפוזילי דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.

במקביל מוסיפים את נתחי הפילה לרוטב החם ומבשלים יחד 5 דקות.

מוסיפים לסיר הרוטב את הפסטה המסוננת יחד עם חצי כוס ממי הבישול.

נותנים לה להתחבר לרוטב תוך בישול של 2 דקות.

מגישים מיד עם פלחי לימון ועלי כוסברה קצוצים מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר