מסעדת טעמאמא שנפתחה לפני כשלוש שנים במרכז גבעתיים, מציעה אוכל ביתי אותנטי מגוון, וכן מנות מהמטבח העירקי. בעל המסעדה, איתמר מעוז, שנולד להורים ממוצא עירקי ורוסי, נחשף בעיקר לאוכל העירקי שהכינו הדודות של אימו מצד האם והאב. הוא לא למד בישול מקצועי, וניסה לבשל בעיקר בבית ועבור המשפחה.
אחרי שאביו הציע לו לפתוח מסעדה כדי שכולם ייהנו מתבשיליו, ולאחר שחזר בתשובה, הוא החליט לפתוח מסעדה שתגיש אוכל מבושל כשר בטעם ביתי, שמזכיר את האוכל של אימא. מדי יום מתבשלים במטבח המסעדה תבשילים מחומרי גלם איכותיים וטריים, כשאיתמר מקפיד להשתמש באורז בסמטי, שמן זית מובחר, ורטבים מתוצרת עצמית.
מדי יום מתחלפות המנות, והתפריט מציע ארוחה עסקית מלאה הכוללת מנה עיקרית עם שתי תוספות, סלט ירקות וחמוצים תמורת 40-45 ₪. בין המנות בתפריט מנות בשר כמו גולש בקר עם פירות יבשים ותפו"א; קציצות בקר ברוטב עגבניות; סטייק פרגית ברוטב טריאקי וצ'ילי; שוקיים וכרעיים של עוף, שניצל עוף טרי בתיבול קארי. מנות צמחוניות: פילה אמנון ברוטב; קוסקוס עם ירקות; נודלס ירקות; פסטות. מגוון תוספות: אורז אדום; אורז לבן; אורז צהוב עם ירקות; אורז עם שמיר, פלחי תפו"א אפויים; בטטה בתנור; קישואים; שעועית ירוקה. מנות מהמטבח העירקי: ק'יצרי (אורז בסמטי עם עדשים); קובה בורגול עם בשר מטוגנת; סמבוסק בשר; סמבוסק חומוס (צמחוני); קובה במיה; וקובה במרק סלק. המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות גבעתיים.
צילום אפיק גבאיניתן לשבת ולאכול במקום, ואף לקחת הביתה במשקל. מחירי המנות במשקל נעים בין 3-5 ₪ ל – 100 גר' לתוספות; מנות בשר בין 8-12 ₪ ל – 100 גר'. בימי שישי מתקיים יריד אוכל עם מגוון רחב יותר של תבשילים, החל מ- 08:00 עד כשעתיים לפני כניסת השבת.
מסעדת טעמאמא – ויצמן 13 גבעתיים, 03-6525757. א'-ה': 11:30-16:30; ו': 08:00-16:00