ראש השנה תשע"ט 2018 במסעדות ואוכל מוכן הביתה

ערב ראש השנה מגיע השנה מיד אחרי סופ"ש, מה שמטיל עול כבד על כל מי שמבשלת ומבשל. את הפתרון ניתן למצוא בחלקו במסעדות או באוכל מוכן שמביאים הביתה. בתיאבון וחג שמח

ארוחת חג ברוח סובלנות בין הדתות – מלון רמדה אוליבייה נצרת

צילום סעיד קאליש
צילום סעיד קאליש

בערב ראש השנה ארוחה חגיגית של השף הראשי של המלון ראמי אבו ליל, ברוח סובלנות בין הדתות האחיות. תפריט עשיר המבוסס על בילאד א-שאם, צירוף מטבחים ארץ ישראלי- סורי-לבנוני ועות'מני. בין המנות בתפריט: מבחר סלטים אותנטיים מזרחיים עם עשבי העונה כמו סלט חובזה; סלט עולש; ממולאים – קישואים וחציל בלדי ; סלט בורגול ורימונים; בבא-גנוש, סלט פטוש סלט טאבולה; מסכאן בצל וכרעיים עוף על מצע טאבון; נסיכת הנילוס ברוטב מזרחי; עראיס קבב נצרתי על מצע פריקה; שיפודי שרימפס על האש  בעיטור עשבי תיבול; עופיונים על מצע פריקה; אסאדו בקר; קובה נצרתית מטוגנת. קינוח – כנאפה חם, מיני עוגיות וממתקים ייחודים מקומיים. 150 ₪ לאדם ו- 100 ₪ לילד. לא כשר.

מלון רמדה אוליבייה – דרך הציונות 29 נצרת. להזמנות *9410. חניה חינם לאורחי המלון. 04-8878877

ארוחת חג באווירת הים התיכון – מלון בוטיק חוף נחשולים

צילום בועז לביא
צילום בועז לביא

ארוחת חג בנקודה הקרובה ביותר לים התיכון, על חוף דור. שף המלון מציע ארוחה הכוללת שולחן ברכות החג: ראש דג; רימון; תפוח עץ; דבש; תמרים; חבושים מבושלים; דלעת מבושלת. מזנון סלטים עם סלט בר עשיר, פינה אוריינטלית. בין המנות נראשונות: סלמון נורבגי שלם אפוי "יפה נוף"; מוס כבד עוף אישי; גפילטעפיש וחזרת. בין העיקריות: כתף עגל צעיר בליווי רוטב טרגון; קארה כבש (צלעות) בליווי רוטב נענע. פילה דג באס אפוי עם ירקות וגרעיני חומוס פיקנטי; פילה סלומון צלוי בליווי רוטב לימון.  קינוחים – מבחר קינוחים אישיים. למבוגר 250 ₪, לילד 170 ₪. המלון כשר.

 מלון חוף נחשולים – חוף דור. 04-6399533

 מסעדת התרנגול הכחול – ארוחת ראש השנה חגיגית בניצוחו של השף שאול בן אדרת

צילום ירון ברנר
צילום ירון ברנר

כמו בכל ערב ראש השנה, גם השנה תקיים מסעדת התרנגול הכחול את ארוחת החג המסורתית, ותציע ארוחת שף חגיגית ועשירה, בניצוחו של השף שאול בן אדרת. בתפריט צלחת ברכות לכל שולחן: תפוח, דבש וחלה, ושלל מנות ראשונות למרכז שולחן, מנה עיקרית לבחירה, תוספות, קינוחים ויינות ללא הגבלה. המחיר 390 ₪ לאדם. ילד 290 ₪ – המבורגר וצ'יפס או שניצלונים. פתיחת דלתות ב-19:30.

התרנגול הכחול – ניסים אלוני 10 תל אביב. 03-5443349

ראש השנה במלון מצודת דוד בירושלים

שף המלון, אבי תורג'מן, יצר לכבוד ראש השנה ארוחה שנותנת ביטוי למטבחים שונים. לדוגמא: מהמטבח האסיאתי – כדורי טלה אסיאתי סטייל, ג'ינג'ר כבוש, כוסברה, גלנגל, עטוף בפנקו פריך מוגש עם קרם עגבניות וחלב קוקוס, מטבח צרפתי – ריזוטו פטריות שחורות, ציר סילאן, סויה, תמר לח, מנגולד, ובצל סגול, מטבח מסורתי – ממולאים: ממולאים של כרוב לבן ורוטב אדום, מיני זוקיני ממולאים ראגו עגל, סירופ רימונים, מפרום תפ"א שמן כורכום וציר טלה מרוכז ועלי גפן ממולאים. מחיר לסועד לארוחת ערב חג ולארוחת חג בצהרים 550 ₪, לילד 410 ₪.

מלון מצודת דוד –  דוד המלך 7 ירושלים. להזמנת מקום בארוחות 02-6212590

ראש השנה במלון ממילא ירושלים

צילום בן יוסטר
צילום בן יוסטר

מלון ממילא שממוקם בליבה של העיר וצופה אל חומות העיר העתיקה, מזמין לארוחת ערב חג ראש השנה, עם תפריט שנבנה במיוחד על ידי השף קובי בכר. ערב החג במסעדות המלון ייפתח עם צלחת ברכות המאגדת בתוכה תפוח בדבש, זר תמרים, עלי מנגולד חלוטים, לוביה חלוטה, גרגירי רימון, מרמלדת דלעת, ראש דג וגזר גמדי ביין וצימוקים, ועוד מנות ברוח החג ושבעת המינים, בצירוף לחמים טריים שיוגשו למרכז השולחן. בהמשך התפריט שנבנה במיוחד לערב החג, תוכלו למצוא מזנון סלטים, מזנון מנות ראשונות עשיר, עיקריות רבות לבחירה, מנות ילדים, ולסיום תוכלו להמתיק את השנה החדשה עם מזנון פירות וקינוחים. מחיר לסועד לארוחת ערב חג: 360 ₪, מחיר לילד: 240 ₪. ארוחת חג צהריים: 300 ₪ למבוגר, 200 ₪ לילד.

מלון ממילא –  המלך שלמה 11  ירושלים. 02-5482222 

ארוחת ערב ראש השנה המסורתית של מסעדת סוהו

צילום איציק בראל
צילום איציק בראל

מסעדת סוהו תקיים את ארוחת החג של ערב ראש השנה ב- 9 בספטמבר 2018. ארוחה חגיגית הכוללת מנות ראשונות, עיקריות, תוספות וקינוחים. המנות יוגשו למרכז השולחן ללא הגבלה, ויכללו מגוון מנות צמחוניות ובשריות, תפריט סושי מגוון ושלל תוספות. מחיר למבוגר 399 ₪, מחיר לילד בגיל 3-12 יהיה 199 ₪, עד גיל 3 ללא תשלום. הרשמה מראש: 054-3500501,03-9658395

מסעדת הסוהו – משה בקר 15 אזור התעשייה הישן ראשון לציון. 03-9658395

אוכל מוכן הביתה

דיטה מציעה אוכל ביתי במשקל לטייק אוויי לקראת ראש השנה

צילום דביר בר
צילום דביר בר

המסעדנית הוותיקה דיטה בורנשטיין פתחה עם המסעדן ציון פרג׳ון את Deli Dita (דלי דיטה) – מעדניה לאוכל ביתי הממוקמת ברח׳ מקווה ישראל 2 בת״א. ניתן להזמין כאן ובעמוד הפייסבוק שלה את  המנות הקלאסיות של דיטה לפי משקל, כדי לקחת הביתה לארוחות החג. בין המנות: הכבד הקצוץ של דיטה (9 ש״ח ל-100 גר׳), סלט ביצים ( 7 ש״ח ל-100 גר׳), מלפפון חמוץ בכבישה ביתית (6 ש״ח ל- 100 גר'), סלט איקרה (9 ש״ח ל-100 גר׳), חזרת (12 ש״ח ל-100 גר׳) רוטב ויניגרט, וכן מנות של דיטה כמו קרפלך בשר, סלט קיופולו, קציצות בקר, טשולנט (חמין), מרק עוף, קציצות דגים, פילה מטיאס ומקרל כבושים.

הזמנת משלוח מדלי דיטה לראש השנה בדף הפייסבוק, 054-7434008

טעמאמא על שולחן החג בבית

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

מסעדת טעמאמא הכשרה בגבעתיים, שמציעה מידי יום אוכל ביתי בניחוח עירקי – גם לקחת הביתה, תקיים יריד מכירה חגיגי לקראת ראש השנה הקרב ובא. השף והבעלים איתמר מעוז, שלמד את מלאכת הבישול מדודותיו העירקיות, יבשל מיני תבשילים ממיטב חומרי הגלם שיתאימו לשולחן החג. המכירה תתקיים ביום שישי 7.9 החל מהשעה 08:00 בבוקר. רצוי להזמין מראש.

מסעדת טעמאמא, ויצמן 13 גבעתיים. להזמנות: 03-5625757

שולחן החג עם אוכל מבצע סבתא מכל העדות

 

במקום לטרוח ולבשל לחג, מיזם "נשים מבשלות" יוצא בפרויקט מיוחד 'מבצע סבתא' עם ארוחות  מסורתיות אותנטיות ממטבחי מגוון העדות שיגיעו אליכם עד הבית. ארוחת חג מלאה לשש נפשות החל מ-550 ₪ עד 680 ₪. מגוון רחב של ארוחות חג מכל הטעמים ומכל העדות: מנות מהמטבח הטריפוליטאי, מרוקאי, פרסי, אשכנזי, ערבי-מסורתי וארוחות טבעוניות וצמחוניות. כל ארוחה כוללת מספר מנות עיקריות, תוספות חמות וסלטים, נעשית על ידי טבחית המתמחה במטבח העדתי הייחודי לה, ונשלחת טרייה וחמה אליכם הביתה. ניתן גם להזמין מנות שילדים אוהבים, 2 מנות ב-50 ₪ – כמו שוקיים עוף ברוזמרין ותפ"א ברוזמרין,   קציצות עוף ברוטב עגבניות עם אורז לבן, שניצל עוף עם פסטה עגבניות, וכן מנות ספיישל וקינוחים, כגון חלת אגסים, עוגות דבש, ריבות בתוספת תשלום. כשר.

נשים מבשלות – פרטים והזמנות באתר. 03-6012418

בשרים טריים ואוכל מוכן לראש השנה במעדניה של חוות צוק

צילום נתנאל ישראל
צילום נתנאל ישראל

בהמשך לבניית המעדניה החדשה והרחבת המסעדה, מציעים לכבוד ראש השנה ב'חוות צוק' מגוון אפשרויות גדול עוד יותר לרכישת אוכל לחג: בשר טרי מהקצביה, מנות "להכניס לתנור" ולהשלים בישולן בבית’, ותפריט אוכל מוכן. השנה, לכבוד החג יוצעו נתחי טלה במחירים משתלמים. בין הבשרים הטריים: עופות חופש אורגניים ללא אנטיביוטיקה ממשק מלמד; שפונדרה (67 ₪); כתף בקר (95 ₪); שריר בקר (95 ₪); אוסובוקו טלה (125 ₪); שוק/כתף טלה מפורק מהעצם (174 ₪); טי בון טלה (179 ₪); סינטה רוסטביף (179 ₪); מסדר צלעות טלה – שדרת 8 צלעות נקיות ומוכנות לפריסה (279 ₪); פילה בקר (279 ₪) ועוד. נתחי טלה: ספייריבס 58 ₪ (במקום 127 ₪), צוואר 58 ₪ (במקום 105 ₪), כתף ושוק טלה 79 ₪ (במקום 139 ₪).  מנות מושרות במרינדות ומתובלות להכנסה לתנור: רוסטביף פילה בקר בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (279 ₪); רוסטביף סינטה בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (179 ₪); עוף שלם ללא עצמות ממולא באורז ופירות יבשים או אורז ובשר (52 ₪ או 68 ₪) ועוד. המחירים ל-1 ק"ג. חלוקת ההזמנות תתבצע בימים שישי, שבת וראשון.

המעדניה של חוות צוק – המעדניה, זריצקי 4, רמת אביב החדשה תל אביב. למידע נוסף וביצוע הזמנות לאיסוף: 077-5155905

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר