יקבי בנימינה מוציאים לשוק את סדרת יינות אבני החושן מבציר 2009 – שוהם, אודם, ספיר, תרשיש ויהלום, ו- 2010 – ישפה.
את כולם מאפיין קו של עצמאות ויצירתיות הייננים ששון בן אהרון ואסף פז, כאשר מתחת ל"מכסה המנוע" של שם קבוע ליין, הרכבו באחוזים מהזנים ומקור הכרמים, עשוי להשתנות משנה לשנה, ובדרך כלל אכן משתנה בכל שנה.
ישפה 2010
הרכב הזנים: שרדונה (50%), סוביניון בלאן (30%), ויוניה (20%). כאן השתנה התמהיל, כשבעבר כל זן היווה שליש מהבלנד, אך הייננים נוכחו בשתלטנות הוויוניה. 
אזור גידול הענבים: גליל עליון והרי יהודה.
כל זן נבצר בנפרד בהבשלה אופטימלית, הגיע ליקב בארגזים קטנים ובהובלה מקוררת, וטופל בנפרד – אם במיכל אם בחבית, אם בתסיסה מלולקטית ואם לא.
ישפה 2010 הינו בלנד בו השרדונה תורם למבנה, למינרליות ולעוצמת הפרי, הסוביניון בלאן לרעננות ולאופי של פרי הדר, והויונייה מוסיף רובד טרופי בשל ופרחוניות. 12.5% אלכוהול. 3,500 בקבוקים.
היין מוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך לפתח מורכבות ועומק בתנאי אחסון נאותים למשך השנים הקרובות. ביקב אומרים כי היין מתאים לליווי מנות קלאסיות של דג ים בתנור, פאייה וכן מאפים של בשר עגל בטחינה.
מחיר מומלץ לצרכן: 104 ₪
שוהם 2009 – שרדונה זני
100% שרדונה, משני כרמים – כרם צובה בהרי יהודה, וכרם במרום הגליל על רכס הרי מירון.
אשכולות השרדונה נבצרו בבציר ידני בתחילת חודש ספטמבר 2009 לארגזים קטנים והובלו בקירור ליקב. לאחר מיון ידני נסחטו האשכולות בשלמותם. ליין זה שימש המיץ החופשי בלבד וזאת על מנת להדגיש מאפיינים אלגנטיים ומורכבים.
לאחר שלושה ימי תסיסה הועבר היין להמשך תסיסה והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי של יצרן חביות מבורגון, כולן בנפח של 300 ליטר. בסיום התסיסה האלכוהולית, היין עבר תסיסה מאלולקטית אשר הוסיפה מורכבות ועומק של טעמים. היין המשיך להתבגר על שמריו (SUR LIES) למשך 10 חודשים – גם כן שינוי לעומת העבר, כאשר השוהם יושן בחביות 14 ואף 16 חודשים. לאחר המילוי בבקבוקים המשיך היין להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.
היין בעל גוון צהוב לימוני, בעל ברק וצלול, ארומות עשירות של פרי הדר צהוב, מלון ווניל. איזון בין עוצמת הפרי, טעמי החבית והרעננות, וסיומת ארוכה ועשירה הנתמכת בפרי רענן. 14% אלכוהול, כ-3,000 בקבוקים.
שוהם 2009 מוכן לשתיה כעת וימשיך לפתח טעמים וארומות במשך כשלוש עד חמש שנים משנת הבציר. ביקב אומרים כי היין מתאים ללוות מנות של דגי ים בתנור, עוף בחרדל ויין וגבינות רכות בשלות, כמו קממבר וברי.
מחיר מומלץ לצרכן: 104 ₪
אודם 2009 – סירה זני
הרכב זנים: 95% סירה מכרם בן זמרה שבגליל העליון, 5% ויונייה מכרם בהרי יהודה.
ענבי הסירה נבצרו בסוף חודש אוגוסט ובתחילת חודש ספטמבר 2009, ובאותו המועד נבצרו מעט ענבי ויונייה (כ-5%) מכרם בהרי יהודה. ענבי הסירה הוכנסו למיכלי תסיסה ביחד עם ענבי הויונייה להשרייה בטמפרטורה נמוכה למשך 3 ימים. בהמשך התרחשה התסיסה האלכוהולית במשך כשמונה ימים ובסיומה נותר היין במגע עם הקליפות למשך 10 ימים נוספים לפני הסחיטה. היין הועבר בחודש דצמבר 2009 להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 16 חודשים, שבסיומה נבנה הבלנד בין החביות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. לאחר המילוי המשיך היין תהליך התבגרות בבקבוק למשך כשנה נוספת במרתפי היקב. 13.5% אלכוהול, 6,000 בקבוקים.
אודם 2009 הינו בעל גוף ומבנה מרוכז, המאוזן ברעננות טובה ומלווה בניחוחות עץ קלוי עם תבלון מעושן. היין מוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.
ביקב מציעים להצמידו למנות בשר טלה, חזה ברווז וגבינות קשות ועשירות טעם כמו פקורינו, קנטאל ומונצ'גו.
מחיר מומלץ לצרכן: 139 ₪
ספיר 2009![]()
הרכב זנים: קברנה סוביניון (40%), מרלו (40%), שיראז (20%) – הכרמים בגליל (שיראז – כרם בן זימרה) וברמת הגולן (קברנה סוביניון ומרלו). גם כאן היו בעבר הרכבים שונים של הבלנד, והיין עבר שינוי.
הטיפול בענבים, החל מהבציר ועד לשלב בניית הבלנד, מתבצע בנפרד עבור כל זן, וכל יין התבגר בפני עצמו בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 16 חודשים. בסיום התקופה נבנה הבלנד בין הזנים בחביות השונות, והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. לאחר המילוי המשיך היין להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.
היין בעל גוון ארגמני-שחור מבריק, ארומות בולטות של דובדבן שחור, בשר מעושן, פלפל לבן, רעננות של מנטה, וסיומת ארוכה של טעמי פרי וקקאו טרי. 12.5% אלכוהול בלבד, מה שעושה אותו ליין מתאים עם אוכל, 6,600 בקבוקים.
ספיר 2009 הינו בעל גוף מלא, עשיר עם מורכבות גבוהה, מוכן לשתיה כבר כעת, אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.
ביקב אומרים כי היין מתאים לצד ביף בורגיניון, צלעות טלה, וגבינות קשות ועשירות טעם.
מחיר מומלץ לצרכן: 139 ₪
תרשיש 2009 – קברנה סוביניון זני
100% קברנה סוביניון משני כרמים ברמת הגולן: כרם קדמת צבי, וכרם תל פארס.
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו בסוף חודש ספטמבר 2009. לאחר מיון ידני והפרדת השדרות הוכנסו הענבים למיכל ועברו השרייה קרה למשך 3 ימים. התסיסה האלכוהולית התרחשה במשך שבועיים, ובסיומה נותר היין יחד עם הקליפות למשך כשבועיים נוספים לפני הסחיטה. בהמשך עבר להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי, למשך 16 חודשים. בסיום התקופה נבנה הבלנד בין החביות השונות, והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. לאחר המילוי המשיך היין להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.
תרשיש 2009 הינו בעל גוון ארגמני-שחור עמוק, ארומות בולטות של שזיף שחור, קאסיס, מנטה וקפה קלוי.
היין בעל מבנה מלא ועשיר המאוזן על ידי רעננות. היין מוכן לשתייה כבר כעת אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות. 14% אלכוהול, 8,000 בקבוקים.
ביקב אומרים כי מבנה היין והרעננות המאזנת הופכים אותו למתאים למנות חורף כבדות ועשירות כגון ביף בורגיניון, וגם לבשרים צלויים כצלעות טלה, וגבינות קשות ועשירות טעם.
מחיר מומלץ לצרכן: 139 ₪
יהלום 2009 
בלנד מגוון הכולל 30% ענבי קברנה סוביניון מכרם קדמת צבי ברמת הגולן, 30% קברנה סוביניון מכרם בן זמרה בגליל העליון, 20%ֵמרלו מכרם בן זמרה בגליל העליון, 10% סירה מכרם בן זמרה בגליל העליון, 10% פטי ורדו משפלת יהודה.
כל אזור גידול תרם ממאפייני האקלים והאדמה המיוחדים לו: הגליל והגולן – רעננות ופרחוניות, אזור יהודה והשפלה – מבנה טאני, עוצמת צבע, ואופי של תבלינים ופרי בשל.
כל זן נבצר בנפרד, בין אמצע ספטמבר לתחילת אוקטובר 2009. לאחר מיון ידני והפרדת השדרות, הוכנסו הענבים למיכל ועברו השרייה קרה למשך מספר ימים.
לאחר תהליכי תסיסת כל זן במספר מכלים קטנים על מנת לאתר את היין בעל הפוטנציאל הטוב ביותר, התרחשה תסיסה אלכוהולית במשך שבוע עד עשרה ימים, בטמפרטורות נמוכות יחסית על מנת לשמר מרכיבי ארומת הפרי, ובסיומה נותר היין יחד עם הקליפות למשך מספר ימים נוספים ועבר ערבובים עדינים להמשך מיצוי טעמים וארומות עד הסחיטה.
לאחר שיקוע קצר עבר כל יין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך קרוב ל- 20 חודשים. בסיום תקופה זו נבנה הבלנד הסופי בין הזנים והחביות השונות, והיין הועבר למילוי לאחר שיקוע טבעי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. היין התבגר עוד כשנה במרתפי היקב בטרם הושק. 14% אלכוהול, 6,000 בקבוקים.
הייננים אומרים: "יהלום 2009 הינו יין המשלב את מיטב החלקות שלנו, בשילוב זנים לא שגרתי היוצר יין עם גוון אדום רובי-שחור בעל ברק, ארומות בולטות של קסיס, דובדבן שחור, פלפל לבן וקפה, ממשיך עם ניואנסים של אדמתיות, עשבי תיבול, בשר מעושן ועץ אלון קלוי. בטעימה מתגלה יין בעל מבנה מורכב, עשיר, רעננות מצוינת ומאוזנת, אלגנטיות ובעל סיומת ארוכה המעידה על מאפייני עולם ישן מובהקים".
מחיר מומלץ לצרכן: 147 ₪
צילום גבריאל בהרליה

תגובות
0