ירדן בלנק דה בלנק 2001 – יין מבעבע בסגנון שמפנייה
ירדן בלנק דה בלנק 2001 יוצר בדקדקנות על פי השיטה המסורתית של אזור שמפיין. שיטה זו כוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שניה בבקבוק, והתיישן לפחות חמש שנים על משקע השמרים. הבועות העדינות ביחד עם חמיצותו המודגשת של היין מובילים לסיומת נעימה ואלגנטית. היין הוא תוצאה של תהליך לימוד שהחל עם יצור היין המבעבע הראשון ביקבי רמת הגולן, בשנת 1989.
ירדן בלנק דה בלנק 2001 עשוי כולו מענבי שרדונה שגדלו בצפון רמת הגולן, אזור גידול הענבים הקר ביותר בישראל.
החורף והאביב בשנת 2001 היו חמים מהרגיל והביאו לבציר המוקדם ביותר שידע הגולן אי פעם. טמפרטורות הקיץ, לעומת זאת, שהיו נמוכות מעט מהממוצע הביאו להתפרשות הבציר על פני ארבעה-עשר שבועות ארוכים. עם פריחת הגפנים, בחודש מאי, ירד גשם כבד שגרם לירידה של 20% ביבול הענבים. היבול הנמוך בשילוב עם גודל גרגירים ואשכולות קטנים מהרגיל, הניבו פרי בעל עוצמות טעם וצבע גבוהות במיוחד.
היין מוכן לשתייה כעת, וימשיך להתיישן היטב עד תשע שנים מהבציר.
היין ישתלב היטב בכל אירוע חגיגי כאפריטיף לצד מתאבנים עשירים כגון כבד אווז, כליווי למנות עדינות כמו טרטר טונה וסושי איכותי או לצד פירות יער. מומלץ להגיש בטמפרטורה 6-7 מעלות.
ירדן בלנק דה בלנק 2001 נמכר בחנויות היין ברחבי הארץ ובחנות היין במרכז המבקרים של יקבי רמת הגולן.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 112 ₪
ירדן מרלו 2003
ירדן מרלו 2003 הנו האחרון ביינות הבציר האיכותי 2003 של יקבי רמת הגולן היוצא לשוק.
בציר 2003 בכרמי רמת הגולן נחשב לבציר איכותי מאוד, והיה בציר ארוך במיוחד של 17 שבועות. חורף קר ורטוב במיוחד, עם כשליש יותר משקעים מהממוצע, קדם לחודשי מרץ ואפריל קרירים. לאחר חודש מאי, שהיה חם מהרגיל, הטמפרטורות התייצבו לשארית העונה של 2003. מזג האוויר יוצא הדופן ביציבותו והטמפרטורות המתונות, יצרו תנאים אופטימאליים, אשר יחד עם קצב הבציר הנינוח איפשרו לבצור כל חלקת כרם בשיא הבשלות והטעם.
על אזור הגידול: ירדן מרלו 2003 מורכב מענבי מרלו המגיעים מ- 5 כרמים ברמת הגולן: שעל ואורטל שבצפון רמת הגולן, ואלוני הבשן, תל פארס ויונתן שבמרכז רמת הגולן. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות קטנות במשך 15 חודשים.
ירדן מרלו 2003 מציע מגוון ניחוחות של דובדבנים וגרגרי יער טריים בשלים, בשילוב עשבי תיבול של פרובאנס, זיתים ירוקים, עלי דפנה ועץ אלון. היין אלגנטי עם גוף מלא. ירדן מרלו 2003 ילווה היטב מגוון מנות עשירות בתבלינים אקזוטיים.
ירדן מרלו 2003 מתאים לשתייה עתה, יוסיף להשתבח במשך כשנתיים ויישאר במיטבו במשך כעשור.
ניתן לרכוש בחנויות היין המובחרות ובחנות היקב שבמרכז המבקרים.
מחיר מומלץ לצרכן: 101 ₪
ירדן חדשים מיקבי רמת הגולן: בלנק דה בלנק 2001 וירדן מרלו 2003
החורף והאביב בשנת 2001 היו חמים מהרגיל והביאו לבציר המוקדם ביותר שידע הגולן אי פעם. טמפרטורות הקיץ, לעומת זאת, שהיו נמוכות מעט מהממוצע הביאו להתפרשות הבציר על פני ארבעה-עשר שבועות ארוכים. עם פריחת הגפנים, בחודש מאי, ירד גשם כבד שגרם לירידה של 20% ביבול הענבים. היבול הנמוך בשילוב עם גודל גרגירים ואשכולות קטנים מהרגיל, הניבו פרי בעל עוצמות טעם וצבע גבוהות במיוחד

תגובות
0