ירושלים היא אלופת הארץ במספר נקודות המכירה לדגים הנמצאות בתחומה.
על אף שאין בקרבתה ים, למעלה מ-20 אחוז ממספר נקודות המכירה לדגים בכל רחבי הארץ נמצאות בתחומה. כך עולה ממיפוי של נקודות המכירה לדגים בארץ שביצע ארגון מגדלי הדגים.
מתברר כי מתוך כ-340 חנויות לממכר דגים הפרוסות בכל הארץ, 56 מהן נמצאות בירושלים, כאשר רק בשוק מחנה יהודה ישנן למעלה מ-12 נקודות מכירה כאלה.
הסיבה לכך קשורה כמובן לעובדה שהדג המוביל בקרב הישראלים הוא הקרפיון – חומר הגלם של הגפילטע פיש המשמש את הקהל שמזוהה יותר מכל עם אכילתו: הקהל החרדי והמסורתי.
מאותה סיבה, במקום השני ברשימה נמצאת העיר בני ברק – שתי הערים עם ריכוז האוכלוסייה החרדית והמסורית הגבוה ביותר.
בעוד הקרפיון המזרח אירופאי הוא נחלת האשכנזים, הרי מתברר שהספרדים מעדיפים דווקא את האמנון.