חומרים למחבת בקוטר 24 ס״מ
200 גרם אטריות אורז דקות כמו של מאסטר שף
350 גרם בקר טחון
5-6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
1 כף בהרט
1 כפית כורכום
להגשה
טחינה
פטרוזיליה ו-או פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה
משרים אטריות במים לשעה עד לריכוך.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ושום.
מערבבים ומפרידים לפירורים תוך כדי טיגון 3-4 דקות.
מתבלים במלח, פלפל וחצי כף בהרט.
מסננים את האטריות ומערבבים בקערה עם 2 כפות שמן זית, מלח, חצי כף בהרט וכורכום. ח
שוב לערבב היטב כדי לתבל את כל האטריות ולצבוע אותן בכורכום.
משמנים מחבת ב-2 כפות שמן זית.
מרפדים בחצי מכמות האטריות.
משטחים מעליהן את הבשר המתובל.
מניחים שכבה נוספת של אטריות אורז.
ממשיכים לטגן 4-5 דקות או עד שרואים שהאטריות מתייצבות ומזהיבות מעט.
הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של 4 דקות נוספות.
הגשה
מגישים עם טחינה ופיסטוקים ו-או פטרוזיליה מעל.