כנפי עוף בגריל או מנגל

חומרים:12 יחידות של כנפיים חצויות 1 כפית מלח דק 1 קורט פלפל שחור טחון דק חצי כוס רוטב (3 מתכונים בהמשך) טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה) חשוב: יש להצטייד בקערת נירוסטה גדולה ובניילון נצמד אופן הכנת הכנפיים בגריל או מנגל: שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים.מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל.מעבירים לגריל וצורבים משני הצדדים, עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (חשוב לא לשרוף ). מעבירים את הכנפיים לקערת הנירוסטה ומכסים בניילון נצמד, כך שייווצר חום פנימי שימשיך לבשל את הכנפיים. אחרי 20 דקות מוציאים את הניילון ומחזירים לגריל לצלייה נוספת, עד שהכנפיים מוכנות (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם). מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב.מערבבים כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים.מגישים ומקשטים.רוטב צ'ילי מתוקחומרים:1 כוס צ'ילי מתוק 1 כף סוכר חום דמררה1 כף רוטב סויה חצי כפית שמן שומשום חצי שן שום קצוצה דק חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק מעט מים במידת הצורך 40 גרם חמאה (לא חייב) אופן ההכנה: מכניסים את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו, למעט החמאה, לסיר רחב.מבשלים על אש בינונית.מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה.יש לשים לב לתהליך הבישול, ולוודא שהרוטב לא יתפרק.רוטב חריף מעושן חומרים:100 גרם רוטב טריאקי400 גרם רוטב צ'ילי מתוק50 גרם רוטב סרירצ'ה 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)אופן ההכנה: מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצ'ה למחית חלקה.בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, ומערבבים לרוטב חלק. רוטב חרדל ומייפל חומרים:1 כוס סירופ מייפל איכותיחצי כוס חרדל 1 כף סוכר דמררה קורט צ'ילי גרוס טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.צילום קונספטיק

חומרים:
12 יחידות של כנפיים חצויות
1 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון דק
חצי כוס רוטב (3 מתכונים בהמשך)
טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

חשוב: יש להצטייד בקערת נירוסטה גדולה ובניילון נצמד

אופן הכנת הכנפיים בגריל או מנגל:

שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים.
מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לגריל וצורבים משני הצדדים, עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (חשוב לא לשרוף ).
מעבירים את הכנפיים לקערת הנירוסטה ומכסים בניילון נצמד, כך שייווצר חום פנימי שימשיך לבשל את הכנפיים.
אחרי 20 דקות מוציאים את הניילון ומחזירים לגריל לצלייה נוספת, עד שהכנפיים מוכנות (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם).
מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב.
מערבבים כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים.
מגישים ומקשטים.


רוטב צ'ילי מתוק
חומרים:

1 כוס צ'ילי מתוק
1 כף סוכר חום דמררה
1 כף רוטב סויה
חצי כפית שמן שומשום
חצי שן שום קצוצה דק
חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק
מעט מים במידת הצורך
40 גרם חמאה (לא חייב)

אופן ההכנה:
מכניסים את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו, למעט החמאה, לסיר רחב.
מבשלים על אש בינונית.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה.
יש לשים לב לתהליך הבישול, ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

רוטב חריף מעושן
חומרים:

100 גרם רוטב טריאקי
400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
50 גרם רוטב סרירצ'ה
20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)
אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצ'ה למחית חלקה.
בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, ומערבבים לרוטב חלק.

רוטב חרדל ומייפל
חומרים:

1 כוס סירופ מייפל איכותי
חצי כוס חרדל
1 כף סוכר דמררה
קורט צ'ילי גרוס
טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.

צילום קונספטיק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר