כשר לפסח: קרוקט איטלקי עם טונה וכרובית

טובלים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי קמח מצה. מטגנים בשל שמן רותח עד הזהבה ומסננים את הקרוקטים על נייר סופג
אם בא לכם להפתיע את האורחים בחג הפסח או את בני המשפחה במנה טעימה, כשרה לפסח וקלה להכנה, הנה מתכון של יצרנית הטונה ריו מארה לקרוקט איטלקי עם טונה וכרובית. קרוקט הינו מאכל קראנצ׳י, המתפוצץ בפה, ומלא בכל טוב. כאן הקרוקט מתובל בדברים טובים וטעימים ומצופה בפירורי קמח מצה – סוג של טאפאס יפה להגשה

מצרכים

1 כרובית

1 קופסת 160 גרם טונה כמו של ריו מרה בשמן זית

עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ

1 שן שום

1 ביצה

חלב לפי הצורך

50 גרם גבינת פקורינו רומנו מגוררת

מלח ים

לציפוי

1 ביצה טרופה עם כף מים

פירורי קמח מצה

פלפל שחור

שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה

שוטפים, מנקים ומרתיחים את הכרובית במים רותחים מומלחים.

מועכים עם מזלג עד למרקם מחית ומערבבים עם הטונה .

קוצצים את העירית והשום עם הגבינה המגוררת ומוסיפים לכרובית.

מוסיפים את הביצה הטרופה קלות, כמה כפות חלב וזילוף פלפל גרוס.

מניחים במקרר לכ-30 דקות.

בשלב זה יוצרים מהתערובת קציצות קובה קטנות.

טובלים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי קמח מצה.

מטגנים בכמות נדיבה של שמן רותח עד הזהבה.

מסננים את הקרוקטים על נייר סופג.

טיפים

ניתן להחליף את הכרובית במחית תפוחי אדמה.

ניתן להוסיף לתערובת 2 כפות גבינת ריקוטה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר