כתף טלה עם שום ורוזמרין מוגשת עם ירקות צרובים – מתכון של חלי ממן

לאחר שהירקות צלויים מסדרים אותם בכלי הגשה. ומעליהם מניחים את נתח הבשר בשלמותו. פורסים ליד השולחן ומגישים
חלי ממן – רשת תמיכה לאורח חיים בריא. שיטה שדוגלת באכילה מאוזנת המלמדת לאכול במידתיות מהכול. בחלי ממן יש צוות של דיאטניות, מנטורים ותומכי הרזיה שמלווים את המשתתפים לאורך כל הדרך ועוזרים לכל אחד ואחת למצוא את הידיעה שזה אפשרי

המתכון מכיל 10 מנות, כל מנה = מנת חלבון בשר

לכתף טלה

 1 כתף טלה שלמה במשקל של 2 ק"ג בערך

8 שיני שום קלופות

4 כפות שמן זית

4 ענפי רוזמרין

1 כפית צ'ילי יבש גרוס

 2 כפיות מלח ים גס

לירקות הצרובים

 ספריי שמן לריסוס הירקות

 1 גזר מקולף וחתוך לקוביות

 1 זוקיני חתוך לטבעות בעובי של 1 ס"מ

 1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות

15 פטריות שמפיניון שלמות

 1 בצל סגול מקולף וחתוך לשישיות

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מתבלים את כל הירקות.

אופים כ-10 דקות או עד שמזהיבים.

להכנת הבשר מחממים תנורל-180 מעלות.

דוקרים את הבשר בסכין קטנה ומחדירים את השום לחורים שנוצרו.

מתבלים את הנתח במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין.

ומניחים על גבי תבנית אפייה.

צולים במשך 90 דקות.

אם הנתח מקבל צבע יפה לפני שעבר הזמן מנמיכים חום ל-165 מעלות וממשיכים בצלייה.

נועצים מזלג במרכז הנתח.

מוציאים ומניחים על השפתיים – כשמרגישים שהמזלג מעט חם זה אומר שהנתח מוכן והוא חם יותר מ-40 מעלות מבפנים.

אם מכינים את הבשר כמה שעות לפני הארוחה יש לעטוף את הנתח בנייר אפייה ובנייר אלומיניום ולהכניס חזרה לתנור ב-150 מעלות עד הארוחה.

הגשה

לאחר שהירקות צלויים מסדרים אותם בכלי הגשה.

ומעליהם מניחים את נתח הבשר בשלמותו.

פורסים ליד השולחן ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר