רכיבים ל- 12 לביבות
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
1 ביצה
2 כפות קמח רגיל
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה והבצל.
מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה ושמים בקערה.
קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח, הפלפל ואגוז מוסקט.
מערבבים בעזרת הידיים.
כשהתערובת אחידה מעבירים למסננת ומניחים מעל קערה ל- 30 דקות.
עוברים לשלב הטיגון
מחממים שמן במחבת.
לוקחים חלק מהתערובת, סוחטים ויוצרים לביבה שטוחה בגודל חצי כף יד. מניחים במחבת, מטגנים עד הזהבה והופכים.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מומלץ להוסיף בצד שמנת 9%.
Bpatent מציעה פומפייה מסתובבת רב תכליתית כוללת 3 סכינים לחיתוך וגירוד: סכין פרוסות, סכין מגרדת גסה, סכין מגרדת דקה. קלה ומהירה להרכבה, מאפשרת עבודה בטוחה, נוחה לאחסון ונשטפת במדיח הכלים. המחיר 149 ₪ (אחריות לשנה). להשיג באתר החברה ורשתות ייעודיות.