לחם זוקיני דל פחמימה בניחוח איטלקי – ללא גלוטן וללא סוכר

מומלץ להגיש עם זרזיף שמן זית מעל, מלח-פלפל, או מעט חמאה-גבינה מלוחה וירקות. צילום עדי גבירצמן התפריט
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן וללא סוכר מ'התפריט' מציעה מתכון שהינו מסע גסטרונומי מלא בטעמים לא שגרתיים. הפשילו שרוולים ובואו לנסות אותו בבית

מצרכים

200 גרם זוקיני קלוף ומגורד וסחוט מנוזלים – זוקיני אחד בינוני עד גדול

140 גרם קמח שקדים

80 גרם קמח פשתן או זרעי פשתן טחונים

35 גרם אבקת פסיליום (להשיג בבתי טבע)

3 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1/2 כפית אבקת שום

85 גרם חמאה מומסת

2 כפיות חומץ תפוחים

4 ביצים

115 גרם שמנת חמוצה או יוגורט או קרם קוקוס + 1 כף חומץ תפוחים

הצעה לתוספות לבלילה

2 כפות זרעי פשתן

2 כפות גרעיני חמניה

הצעה לתוספות מעל

חופן עגבניות שרי חצויות

עלי בזיקילום

מלח גס

צילום עדי גבירצמן התפריט

אופן ההכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין תבנית לחם.

לגרד את הזוקיני ולסחוט היטב מנוזלים.

בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, זרעי פשתן טחונים, פסיליום, אבקת אפייה, מלח ואבקת שום (לא חובה).

בקערה נוספת לערבב ביחד חמאה מומסת וביצים.

לטרוף היטב לתערובת אחידה וחלקה.

להוסיף לתערובת זו חומץ ולערבב היטב.

להוסיף את תערובת היבשים לסירוגין עם השמנת או יוגורט בשתי פעימות אל קערת הרטובים (מתחילים עם הרטובים).

לערבב ביחד 2-3 דקות עד יצירת תערובת סמיכה ובצקית.

לקפל בעדינות אל התערובת את הזוקיני המגורד, הגרעינים וזרעי הפשתן.

להעביר את הבצק המוכן אל תבנית האפייה.

לא ללחוץ או ללוש יותר מדי מפני שזה יכול ליצור מרקם צפוף ללחם.

לקשט מעל עם חצאי עגבניות שרי, עלי בזיליקום ומעט מלח גס.

להכניס לתנור לאפייה של 50-60 דקות עד הזהבה.

לצנן כ-15 דקות לפני שמוציאים מהתבנית לרשת צינון וממתינים שיתקרר לגמרי.

לאחסן בטמפרטורת חדר במשך יומיים-שלושה או בפריזר פרוס עד חודשיים.

הגשה

מומלץ להגיש עם זרזיף שמן זית מעל, מלח-פלפל, או מעט חמאה-גבינה מלוחה וירקות.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר התפריט  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר