חומרים (6 מנות):
1 ק"ג קמח
200 גרם סוכר
200 גרם מרגרינה
50 גרם שמרית
5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
1 ביצה טרופה להברשת הבצק
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך .
ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים .
מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב,
טל. 03-5219300 . חניה חינם בחניון המלון לאורחי המסעדה