לחם מרוקאי לפורים

חומרים (6 מנות):1 ק"ג קמח 200 גרם סוכר 200 גרם מרגרינה 50 גרם שמרית 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות 1 ביצה טרופה להברשת הבצק אופן ההכנה: מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך .ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת. כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה. מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים .   מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300 . חניה חינם בחניון המלון לאורחי המסעדה

חומרים (6 מנות):
1 ק"ג קמח
200 גרם סוכר
200 גרם מרגרינה
50 גרם שמרית
5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
1 ביצה טרופה להברשת הבצק

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך .
ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים .

 

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב,

טל. 03-5219300 . חניה חינם בחניון המלון לאורחי המסעדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר