לחמניית באו סיניות עם בשר פרגיות עוף בסויה ואגסים מתוקים חריפים

מצרכים ל-12 לחמניות:לבצק הלחמניות:500 גרם קמח לבן20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים5 גרם אבקת אפיה30 גרם סוכר140 גרם מים140 גרם חלב30 גרם שמן קנולהלעוף בסויה:3 יחידות פרגית עוף (350 גרם בערך)5 כפות רוטב סויה2 כפות סוכר1 כף ג'ינג'ר מגורד1 כפית שמן שומשוםמעט צ'ילי יבש גרוסשתי שיני שום כתושותמלפפון פרוס לאורכו בקולפן ירקותכמה גבעולי בצל ירוק רענניםלאגסים:4 אגסי אנג'ו חתוכים לאורכם לשמיניותכפית מלחשתי כפות סוכרמיץ מליים/לימון אחדמעט צ'ילי יבש גרוסשן שום כתושה אופן ההכנה:מכינים את הבצק ללחמניות:  מניחים בקערת המיקסר את המים, השמרים, החלב, הסוכר ואבקת האפייה. מערבבים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הקמח בהדרגה.  לשים במהירות נמוכה, מספר דקות עד שהחומרים נאספים לבצק אחיד.  מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית ולשים עוד כחמש דקות.  מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד כחמש דקות לערך.  בסוף הלישה הבצק עשוי להיות מעט דביק.  מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד.  מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.   השריית העוף: בינתיים משרים את העוף בכל חומרי המשרה למעט המלפפון והבצל הירוק.  את האחרונים מניחים בקערת מי קרח, בכדי לשמור על רעננותם.  שומרים את העוף בקירור עד אידוי הלחמניות. מכינים את האגסים:  מערבבים את האגסים עם חומרי הכבישה היטב בקערה ומניחים למשך חצי שעה לפחות. הכנת ואידוי הבאו:לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מן הקערה אל משטח מקומח קלות.  מחלקים ל- 12 חתיכות בגודל דומה.  מרדדים כל פיסה לאליפסה ומורחים כל חצי ממנה במעט שמן מעורבב בשמן שומשום.  מקפלים את האליפסה לחצי על הצד המרוח בשמן, כך שמתקבל מעין "פה" . מניחים את הלחמניות על ניירות אפיה ומכסים. מתפיחים למשך 20 דקות נוספות לערך.מביאים מים לרתיחה בסיר המתאים לקוטר סלסלת אידוי.  מניחים את הלחמניות בסלסלת האידוי ומאדים במשך 12 דקות לערך.   הכנת העוף:בזמן שהלחמניות באידוי מחממים מחבת כבדה.  מוציאים את הפרגיות מן המשרה.  מניחים במחבת החמה מעט שמן ומשחימים את נתחי העוף היטב משני הצדדים, במשך כמה דקות, עד שהעוף עשוי לגמרי.  מנמיכים את הלהבה ושופכים לתוך המחבת את נוזלי ההשריה.  מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים היטב ועוטפים את הבשר כרוטב סירופי. מעבירים את נתחי העוף לקרש חיתוך. ממתינים שתי דקות, פורסים לרצועות דקות ומחזירים לרוטב הסמיך. השלמת המנה: מוציאים את הלחמניות מסלסלת האידוי,  פותחים כל לחמנייה במרכזה וממלאים בנתחי העוף, רצועות מלפפון ובצל ירוק.

מצרכים ל-12 לחמניות:
לבצק הלחמניות:

500 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים
5 גרם אבקת אפיה
30 גרם סוכר
140 גרם מים
140 גרם חלב
30 גרם שמן קנולה

לעוף בסויה:
3 יחידות פרגית עוף (350 גרם בערך)
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1 כפית שמן שומשום
מעט צ'ילי יבש גרוס
שתי שיני שום כתושות
מלפפון פרוס לאורכו בקולפן ירקות
כמה גבעולי בצל ירוק רעננים

לאגסים:
4 אגסי אנג'ו חתוכים לאורכם לשמיניות
כפית מלח
שתי כפות סוכר
מיץ מליים/לימון אחד
מעט צ'ילי יבש גרוס
שן שום כתושה

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ללחמניות: 

מניחים בקערת המיקסר את המים, השמרים, החלב, הסוכר ואבקת האפייה. מערבבים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הקמח בהדרגה. 

לשים במהירות נמוכה, מספר דקות עד שהחומרים נאספים לבצק אחיד. 

מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית ולשים עוד כחמש דקות. 

מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד כחמש דקות לערך. 

בסוף הלישה הבצק עשוי להיות מעט דביק. 

מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד. 

מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

 

השריית העוף:

בינתיים משרים את העוף בכל חומרי המשרה למעט המלפפון והבצל הירוק. 

את האחרונים מניחים בקערת מי קרח, בכדי לשמור על רעננותם. 

שומרים את העוף בקירור עד אידוי הלחמניות.


מכינים את האגסים: 

מערבבים את האגסים עם חומרי הכבישה היטב בקערה ומניחים למשך חצי שעה לפחות.


הכנת ואידוי הבאו:
לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מן הקערה אל משטח מקומח קלות. 

מחלקים ל- 12 חתיכות בגודל דומה. 

מרדדים כל פיסה לאליפסה ומורחים כל חצי ממנה במעט שמן מעורבב בשמן שומשום. 

מקפלים את האליפסה לחצי על הצד המרוח בשמן, כך שמתקבל מעין "פה" . מניחים את הלחמניות על ניירות אפיה ומכסים.

מתפיחים למשך 20 דקות נוספות לערך.
מביאים מים לרתיחה בסיר המתאים לקוטר סלסלת אידוי. 

מניחים את הלחמניות בסלסלת האידוי ומאדים במשך 12 דקות לערך.

 

הכנת העוף:
בזמן שהלחמניות באידוי מחממים מחבת כבדה. 

מוציאים את הפרגיות מן המשרה. 

מניחים במחבת החמה מעט שמן ומשחימים את נתחי העוף היטב משני הצדדים, במשך כמה דקות, עד שהעוף עשוי לגמרי. 

מנמיכים את הלהבה ושופכים לתוך המחבת את נוזלי ההשריה. 

מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים היטב ועוטפים את הבשר כרוטב סירופי. מעבירים את נתחי העוף לקרש חיתוך.

ממתינים שתי דקות, פורסים לרצועות דקות ומחזירים לרוטב הסמיך.


השלמת המנה:

מוציאים את הלחמניות מסלסלת האידוי, 

פותחים כל לחמנייה במרכזה וממלאים בנתחי העוף, רצועות מלפפון ובצל ירוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר