מקורו של צבע העגבנייה האדום בנוגד החמצון ליקופן – קרוטנואיד רב עוצמה שנמצא כמסייע למניעת מחלות וסוגי סרטן שונים, ביניהם סרטן הערמונית, לשמירה על העור, כלי הדם ועוד. ככל שהעגבנייה כהה יותר כך תכולת הליקופן גבוהה יותר.
עגבניות הן המקור העיקרי לליקופן בתזונה המערבית, ולכן מומלצות לשילוב באופן יומיומי בתפריט (גם על ידי המכון האמריקאי לחקר הסרטן AICR).
בישול וחימום מגביר את זמינות הליקופן שבעגבנייה. מומלץ גם לשלב עם שמן שמסייע לספיגת הליקופן.
עגבניות אינן אוהבות טמפרטורות אחסון נמוכות הגורמות לכתמים שחורים. טמפרטורת אחסון אידיאלית היא 12 מעלות צלזיוס. לכן בחורף אין צורך לאחסן עגבניות במקרר.
עגבניות בשלות ניתן לשמור במקרר עד כשבוע, עגבניות שאינן בשלות אין להכניס למקרר אלא להשאיר בחוץ עד שיאדימו.
לפני האחסון במקרר מומלץ להסיר את העוקץ ועלי הגביע (החלק הירוק) של העגבנייה, מכיוון שהם מזרזים התפתחות ריקבון. כדי להאריך את חיי העגבנייה רצוי לשמור אותה מאוחסנת בכלי פלסטיק מחורר בחורים.
עגבניית מגי – עגבנייה שופעת טעם, פרי פיתוח ישראלי של חוקרי חברת הזרע, מצטיינת בשילוב של מתיקות וחמיצות ובריכוז גבוה של חומרים ארומטיים, והיא מתאימה לשימוש בסלטים שונים וגם לבישול ולצלייה על הגריל