מגדל פיזה של קפה איטליה

מוסיפים לצד מגדל העגבניות את השעועית המטוגנת, עליה מפזרים פטרוזיליה ופרוסות פלפל חריף. צילום אמיר מנחם
מתכון של שף ארי ירזין ממסעדת קפה איטליה שנוצר בהשראת המטבח הטוסקני. פתיח קליל שגם בבית מכינים בזריזות ובלי קושי. ממתכוני פסטיבל טוסקן נייטס ביוזמת מותג המים אקווה פאנה המצדיעים למטבח הטוסקני, שמתקיים במסעדות נבחרות עד 18.7.18

רכיבים למנה זוגית

3 עגבניות

מיץ מלימון שלם

1/8+1/8 כוס שמן זית

1 שן שם כתושה

2 עלי מרווה שלמים

1 כוס שעועית לבנה – רצוי ג'מבו, מבושלת (ניתן להשתמש בשימורים איכותיים, שטופים ומסוננים היטב)

להגשה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק לרוחב – לא חובה

צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

מחממים שמינית כוס שמן זית במחבת גדולה.

מוסיפים שום ועלי מרווה.

מערבבים ומוסיפים שעועית.

מגבירים להבה ומטגנים עד להזהבת השום והשעועית.

פורסים את העגבניות לרוחב לפרוסות עבות, ומעבירים לקערת ערבוב.

יוצקים פנימה מיץ לימון, שמינית כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

מסדרים את העגבניות כמגדל בשתי צלחות אישיות.

את הרוטב שנותר בקערת הערבוב יוצקים מעל.

מוסיפים לצד מגדל העגבניות את השעועית המטוגנת, עליה מפזרים פטרוזיליה ופרוסות פלפל חריף.

יוצקים עוד קצת מעט שמן זית מעל הכל (לא חובה) ומגישים מיד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר