מג'דרה דלעת ערמונים

כשהדלעת רכה ומוכנה, מניחים את המג'דרה במרכז הדלעת ומגישים חם. תמונת יחצ
רויטל אדמוני – מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר, מציעה מתכון המשלב דלעת ערמונים עם טעמה העשיר ומרקמה הקרמי, ומג'דרה – אורז ועדשים בתיבול עדין של בצל מטוגן ותבלינים

מצרכים

2 דלעת ערמונים

1 כוס אורז מלא

1/2 כוס עדשים מונבטות

1/2 בצל

1/2 כפית מלח הימלאיה

4  כפות שמן זית

1/4 כפית כורכום

2.5 כוסות מים

תמונת יחצ

אופן ההכנה

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר. 

קוצצים את הבצל לקוביות ומכניסים אותן לסיר השמן.

כשהבצל זהוב וריחני, מכניסים את כוס האורז ומטגנים יחד.

יוצקים בעדינות 2.5 כוסות מים ומתחילים בתהליך הבישול עד להתמזגות מלאה עם האורז.

מתבלים במלח וכורכום ומערבבים היטב.

במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.

חוצים את דלעת הערמונים לשניים.

מנקים את פנים הדלעת מהגרעינים. 

מורחים מעט שמן זית על דלעת הערמונים.

מכניסים לאפייה למשך 30 דקות.

הגשה

כשהדלעת רכה ומוכנה, מניחים את המג'דרה במרכז הדלעת ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר