חומרים
3 חצילים גדולים
מלח
1 בצל
2 גזרים
400 גרם פטריות (שמפיניון טריות או סוג אחר לפי העדפה)
350 גרם רסק עגבניות
30 גרם חמאה, מרגרינה או שמן זית
400 מ"ל חלב או תחליף חלב צמחי
2 כפות קמח
פלפל
קורט אגוז מוסקט
גאודה מגוררת או גבינה טבעונית
אופן ההכנה
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ½ סנטימטר.
מפזרים מעליהן מלח ומניחים אותן על תבנית אפייה ל-15 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי
מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד ריכוך.
מוסיפים למחבת גזר ופטריות קצוצות.
מטגנים עד הזהבה.
מאחדים עם חלק מפרוסות החצילים הקטנות יותר כשהן קצוצות.
מוסיפים למחבת רסק עגבניות.
מתבלים במלח, פלפל ואורגנו לפי הטעם.
מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות.
טיגון פרוסות החציל
מטגנים את פרוסות החציל הגדולות במחבת נוספת עם שמן זית עד הזהבה.
מסירים מהאש ומניחים אותן מעל נייר סופג לספיגת השמן.
הכנת הבשמל
מניחים את החמאה בסיר.
מוסיפים קמח ומערבבים.
לאחר מכן יוצקים את החלב פנימה בהדרגה.
מערבבים בהתמדה עד שהרוטב אחיד ונטול גושים.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
הכנת המוסקה ואפייה
מחממים את התנור ל-200 מעלות – חום עליון ותחתון.
מסדרים את שכבות המוסקה בתבנית אפייה משומנת.
תחילה מסדרים שכבת חצילים
עליה מפזרים כף ממלית הפטריות.
חוזרים על הפעולה עד שכל המלית נגמרת.
מסיימים בשכבת חצילים מעל.
מכסים בבשמל ולאחר מכן בגבינה מגוררת או גבינה טבעונית.
אופים 40 דקות.
מוציאים מהתנור וממתינים כמה דקות לפני ההגשה.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה