מוס שוקולד מריר ושמן זית מזן קורנייקי

מטפטפים כפית שמן זית על כל מוס. מפזרים כמה גרגרים של מלח גס. יניב גור אריה
השף של שטראוס יניב גור אריה מציע לחג שבועות מתכון של קינוח מיוחד – מוס שוקולד מריר עם מעט פלפל שחור ושמן זית מזן קורנייקי. שילוב טעמים שלא הכרתם וצפויים להתאהב בו

חומרים ל-8 מנות

200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

100 מ"ל שמן זית קורנייקי  יד מרדכי

100 מ"ל מים

1/4 כפית מלח

קמצוץ קטנטן של פלפל שחור גרוס (מעמיק מאוד את טעמי השוקולד)

2 חלמונים

4 חלבונים

50 גרם סוכר

להגשה

שמן זית קורנייקי

מלח גס

אופן ההכנה

מוס

ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן זית, מים ותבלינים בפולסים של 30 שניות עד קבלת קרם חלק.

בוחשים פנימה חלמונים.

במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.

מקפלים את קצף החלבונים לתוך קרם השוקולד בעדינות.

יוצקים לגביעים אישיים ומצננים.

להגשה

מטפטפים כפית שמן זית על כל מוס.

מפזרים כמה גרגרים של מלח גס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר