סקר מעקב צרכנים שבוצע על-ידי מועצת הזיתים בישראל, במטרה לבדוק ולהשוות את הרגלי צריכת שמן הזית בקרב האוכלוסייה היהודית הבוגרת דוברת עברית, העלה כי 91% מהתושבים צורכים בקביעות שמן זית.

43% מבתי האב רוכשים בקבוק שמן זית מדי חודש, 47% רוכשים בקבוק שמן פעם בחודשיים. כך עולה מנתונים של מחקר צרכנים שנערך עבור מועצת הזיתים עם תחילת עונת המסיק לשמן זית.
על פי הסקר, 93% מהצרכנים צורכים שמן זית לתיבול, 66% לבישול, 56% לטיגון ו-27% לשימושים נוספים.

המחקרים הרבים שפורסמו לאחרונה בארץ ובעולם, המוכיחים כי השימוש בשמן זית ממזער את הסכנות ללקות בסרטן ובהתקפי לב, הגבירו במידה רבה את המודעות לצריכת שמן הזית.

לצד הגידול המשמעותי בצריכת שמן הזית בישראל, ניכרת מגמה של דרישה גוברת לשמן זית איכותי הנושא את תו האיכות של מועצת הזיתים.
בכוונת המועצה להגביר השנה את פעילותה השיווקית ולהרחיב את רשת בתי הבד המייצרים שמן זית איכותי הנושא את תו האיכות של מועצת הזיתים.פלח שמני השוק הישראליים מצטיין במגוון עשיר של שמני זית איכותיים, וזאת בזכות שידרוג אמצעי הגידול, השבחת שיטות האקלום, שיפור שיטות ההדברה, איכות מי ההשקיה והשבחת שיטות המסיק ותהליכי הייצור והאריזה. כל אלה לעומת שמני הזית המיובאים, שלא בהכרח עומדים בתקני האיכות הקפדניים של מועצת הזיתים בישראל.

יבול הזיתים,ובכללם אלה המיועדים לייצור שמן זית, צפוי להיות דל השנה, עקב החורף השחון והטמפרטורות הגבוהות שפקדו אותנו באביב שנה זו. השנה יימסקו כ-15,000 טון זיתים, מהם ייעצרו כ-3,000 טון לשמן זית. בשנה שעברה נמסקו 40 אלף טון זיתים, מהם הופקו 9,000 טון שמן זית.