מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים עד להשחמה
מתכון לחובבי המטבח האינדונזי אותו מגישה יצרנית הטחינה אחוה. מתאים כמנת פתיחה או לארוחת צהרים קלה. מוצע להשרות את שיפודי העוף בתיבול מספר שעות לפני ההכנה

מצרכים לכ-2-4 מנות

לשיפודי הפרגית

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים

לרוטב סאטאי טחינה ודבש

1 כף שמן

2 כפות טחינה כמו אחוה שומשום מלא

3 כפות דבש

3 כפות חמאת בוטנים

1 כפית משחת קארי צהובה

2 כפיות רוטב סויה

1 כפית סוכר

מיץ מ- 1/2 ליים או לימון

1/2 כוס מים

1/2 כוס חלב קוקוס

להגשה

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 פלפל צ'ילי

1 כפית שומשום שחור

כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה וסוכר, ומערבבים היטב
כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה וסוכר, ומערבבים היטב. צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

אופן ההכנה

להכנת השיפודים

חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות, ומשפדים על שיפודי עץ רחבים וקצרים.

להכנת הסאטאי

מחממים שמן במחבת על להבה בינונית.

כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה וסוכר, ומערבבים היטב.

מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים.

מבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מגיע לרתיחה.

אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש.

טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה.

את המטבל הנותר מעבירים לתבנית ומשרים בה את שיפודי העוף למשך שעה לפחות.

מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה.

מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים עד להשחמה.

מגישים את השיפודים לצד המטבל בקערת הגשה.

 

צילום וסטיילינג יולה זובריצקי

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר