ממרח אפונה אורגנית

מתכון של אריקה לוי עבור חברת "תבואות" להכנת ממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים

מצרכים

1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית כמו של תבואות, שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות)

1 בצל קצוץ

שמן זית (רצוי כתית מעולה)

1 כוס טחינה גולמית איכותית

2-4 שיני שום כתושות

מלח, פלפל לבן

מיץ מ- 1/2 עד 1 לימון

מים

להגשה

פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים, סחוג ועוד

צילום pixabay

אופן ההכנה

לסנן את האפונה ולשים בסיר.

להוסיף בצל.

להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה ולכסות חלקית.

להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כ- 60 דקות תוך שמירה על בעבוע עדין.

לערבב מדי פעם.

אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים.

כשהאפונה מתרככת, לסנן ולשמור את נוזלי הבישול. להעביר למעבד מזון.

לטחון עם 2-3 כפות שמן זית עד שמתקבל מרקם חלק.

להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון.

לטחון שוב.

להוסיף עוד שמן זית לפי הטעם ולתקן תיבול.

אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד.

אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה.

הגשה

להניח בקערה.

לזלף מעט שמן זית ולימון.

להגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות.

גיוון

לחמם טורטייה כמה שניות במחבת.

למרוח פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ.

לגלגל ולסגור כמו סיגר או אגרול.

לחמם במחבת עוד כמה שניות.

להגיש עם סלסה וטבסקו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר