מסתיימת ההרשמה לקורסים לעשיית יין מבציר 2017 ביקב שורק בית ספר לעשיית יין

תלמידים באחד הקורסים הקודמים - אולי היום יש להם יקב משלהם?
בחודש יולי נפתחים הקורסים לעשיית יין בציר 2017, כאשר הקורס לעשיית יין של יקב שורק נחשב לאחד הבולטים מבחינת השפעתו על מפת היקבים בארץ: 150 יקבי בוטיק הוקמו על ידי בוגרי הקורסים שהתקיימו ביקב שורק

בעונת בציר 2017 ייקלטו ביקב שורק בית ספר לעשיית יין כ- 75  טון ענבים מ- 14 זנים שונים, שיגיעו מ- 7 כרמים הנטועים החל בגליל העליון עד מצפה רמון, שיתססו ב- 230 מכלי תסיסה שונים. זה הבציר הגדול ביותר שנקלטו עד כה ביקב שהוא גם בית ספר. בחודש יולי נפתחים הקורסים לעשיית יין בציר 2017, כאשר הקורס לעשיית יין של יקב שורק נחשב לאחד הבולטים מבחינת השפעתו על מפת היקבים בארץ: 150 יקבי בוטיק הוקמו על ידי בוגרי הקורסים שהתקיימו ביקב שורק.

כ- 75 טון ענבים מ- 14 זנים שונים, שיגיעו מ- 7 כרמים הנטועים החל בגליל העליון עד מצפה רמון
כ- 75 טון ענבים מ- 14 זנים שונים, שיגיעו מ- 7 כרמים הנטועים החל בגליל העליון עד מצפה רמון

הקורס השנתי כולל 19 מפגשים בהם משתתפי הקורס מלווים את תהליך עשיית היין במלואו: בוצרים, מתסיסים, סוחטים את היין מהקליפות, עוקבים אחר התבגרות היין ולבסוף מבקבקים ואוספים לביתם, כל משתתף את היין האישי שלו. "הדרך ללימודי עשיית יין חייבת להיות מעשיית, ללוות ולעקוב אחר כל השלבים בעשייה ובטעימה", אומר ניר שחם – יינן יקב שורק ומוביל בית הספר.

הקורס לעשיית יין – משלב לימודים תאורטיים וייצור יין אישי בדמיג'אן מליווי הבשלת הענבים בכרם עד לבקבוק
הקורס לעשיית יין – משלב לימודים תאורטיים וייצור יין אישי בדמיג'אן מליווי הבשלת הענבים בכרם עד לבקבוק

מסלול קורסי עשיית יין

הקורס לעשיית יין – משלב לימודים תאורטיים וייצור יין אישי בדמיג'אן מליווי הבשלת הענבים בכרם עד לבקבוק.

קורס לעשיית יין בחבית – משלב לימודים תאורטיים וייצור יין אישי בחבית עץ אלון 225 ליטר.

קורס עשיית יין לבן ורוזה – משלב לימוד תאורטי וייצור אישי בדמיג'ן או במיכל – מסלול לבוגרי קורסי עשיית יין

קורס כימיה של יין ומעבדת יקב בוטיק – הקורס מקנה ידע בתהליכים כימים וביוכימים ביין
קורס כימיה של יין ומעבדת יקב בוטיק – הקורס מקנה ידע בתהליכים כימים וביוכימים ביין

מסלול קורסי נושא לקהל המקצועי

קורס בציר ליינן – קורס עונתי המלווה את תהליך עשיית היין מטרום עונת הבציר ועד סיומה.

קורס כימיה של יין ומעבדת יקב בוטיק – הקורס מקנה ידע בתהליכים כימים וביוכימים ביין ומקשר את הידע לכדי פעולות, טיפולים ובדיקות מעבדה.

קורס פגמים ביין – הרצאות בנושא פגמים ביין משולבות בטעימה ולימוד זיהוי פגמים ביין.

אשכול כרם – קורס לגידול כרם יין איכותי, המלווה עונת גידול שלמה בטיפול מעשי בחלקת כרם אישית.

קורס עשיית יין לבן ורוזה – קורס מעשי המלמד את תהליך עשיית יינות לבנים ורוזה.

קורס טעימת יין – לימוד טעימת יין מקצועית, טעימה מעולם עשיית יין
קורס טעימת יין – לימוד טעימת יין מקצועית, טעימה מעולם עשיית יין

מסלול טעימת עולם היין

קורס טעימת יין – לימוד טעימת יין מקצועית, טעימה מעולם עשיית יין, המחשה כיצד משפיע התהליך על אופי היין וסגנונו.

לפרטים נוספים: יקב שורק, 08-9450844

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר