מעדני יחיעם, יצרנית הנקניקים שבבעלות קיבוץ יחיעם שבגליל, תקבל מרשות החדשנות במשרד הכלכלה וממשרד הבריאות מענק כספי של כמיליון ₪ לפיתוח ולקידום מזון בריא. זאת לאחר שנבחרה מבין חברות המובילות תכניות מחקר ופיתוח בתחום זה. כלל המענקים הכספיים שניתנו לחברות מגיע ל- 3 מיליון ₪. את המענק תשקיע יחיעם בשיפור שיטות ותהליכי ייצור להגדלת הערך התזונתי של נקניקים, פסטרמות ונקניקיות.
יוחאי נאמן, מנכ"ל מעדני יחיעם, אומר: "אנו ערים להתפתחויות שחלו בשוק המזון העולמי והתחזקות מגמת הבריאות במזון בארץ ובעולם, ופועלים כדי להתאים עצמנו לכך. השקנו לאחרונה סדרת נקניקיות חדשות המיוצרות ללא תוספת חומרים משמרים כלל ומועשרים בחלבון, באמצעות פיתוח מיוחד הבלעדי ליחיעם, ובכוונתנו להמשיך בכיוון זה במוצרים בריאים נוספים. תהליכי הפיתוח יוטמעו גם במוצרי הייצוא לארה"ב, המהווה שוק עיקרי של פעילות יחיעם בחו"ל".