הסעודות של הסטון 2 Heston's Feast – עונה חדשה
ימי שלישי, החל מ- 1 במרץ ב- 22:00 
ערוץ האוכל, המשדר מזה שנה את תוכניותיו של שף הסטון בלומנטל, מציג עונה שנייה לסדרה בכיכובו.
הסטון בלומנטל טוען כי עתידו של הבישול טמון במתכונים הסודיים של העבר הקולינרי. ההרפתקן הגסטרונומי פוצח במסע חזרה בזמן אל עבר עולמות קולינריים אפופי זוהר מיתי והיסטורי, במטרה לשחזר מנות תקופתיות נודעות עבור הסעודה האולטימטיבית של המאה ה-21. במהלך העונה השניה יבחן בלומנטל מדי פרק תקופה אחרת של חידוש גסטרונומי מרהיב, ישחזר מתכונים "אבודים", יגלה טעמים ומרכיבים נשכחים, וירחיק לכת אל טריטוריות בלתי מוכרות על מנת למצוא בהן מקורות עבור מאכלים בלתי רגילים. הציר של העונה הנוכחית ינוע סביב ארוחות בהשראתם של ספרים ידועים: אנו נצפה בבלומנטל מהנדס סעודת ווילי וואנקה מפוארת היישר מתוך דפיו של הספר צ'רלי וממלכת השוקולד; מתקין ארוחה מהאגדות כמחווה לסיפורי המעשיות שריתקו והפחידו אותו כילד (שלגיה, הנזל וגרטל וסינדרלה); ועורך משתה גותי מצמרר השואב את השראתו מן היצירות הגדולות של הז'אנר, וביניהן דרקולה, פרנקשטיין וד"ר ג'ייקל ומיסטר הייד. כמו כן יכין ארוחות ניסיוניות בהשראת שנות ה-70 ושנות ה-80 (האחרונה תכלול טוסט גורמה, לובסטר בפרקולטור קפה וקינוח חסר משקל).
הסטון מרק בלומנטל הוא השף ובעליה של מסעדת The Fat Duck, מוסד קולינרי נחשב המחזיק בשלושה כוכבי מישלן וממוקם בכפר ברי שבברקשאייר. המסעדה של לבומנטל זכתה לתואר המסעדה הטובה ביותר בבריטניה לשנים 2007 ו-2009, וב-2005 זכתה לתואר המסעדה הטובה בעולם על ידי חבר עמיתיו למקצוע. בלומנטל, אוטודידיקט בהכשרתו, ידוע בגישתו המדעית למלאכתו ובטכניקות בישול החורגות מן הקולניריה הקונבנציונאלית (לדוגמא: שימוש בחנקן נוזלי להתקנת גלידה, בדיקת פריכותה של עיסת חמאה באמצעות גששי לחץ, בישול לאורך יממה או יותר בטמפרטורות נמוכות במיוחד והוספתם של אניזמים למזון המוגש.) שיטותיו אלו הקנו לו את התואר 'האלכימאי הקולינרי'.
יום שידורים מיוחד ליום האישה הבינלאומי
יום שלישי, 8 במרץ מ- 16:30
ערוץ האוכל חוגג את יום האישה הבינלאומי עם מבחר תוכניות המקדשות את הקשר שבין נשים, אוכל והעצמה נשית. כמו כן תשודרנה במהלך היום מבחר כתבות בלעדיות עם השפיות הבולטות בארץ. במסגרת הראיונות הללו תעסוקנה השפיות בהיבטים המגדריים השונים של מלאכתן ובסיפורים האישיים שלהן.
בין התוכניות: פרק מיוחד של מבשלים מהספרים, ובו מיכל אנסקי מארחת את אימה שרי אנסקי; סופר שף בפרק המוקדש כולו לארוחת ערב לבנות; בבית של ג'יאדה עם פרק המתמקד בערב בנות בסגנון ספא; אנה וכריסטינה, שתבשלנה מטעמים מספר בישול שנכתב על ידי שחקניות ברידג'; ומבשלים עם אימא, ובו לילך גרמן תבשל יחד עם אימה.
סופ"ש פורים
שישי-שבת, 19 ו- 20 במרץ החל מ- 16:00 בשישי ו-9:00 בשבת
לרגל חג הפורים יקדיש ערוץ האוכל סוף שבוע מיוחד ורצועת שידור שבועית על טהרת המתוקים. בין התוכניות במהלך הסופ"ש: פרק מיוחד של בישול ביתי צרפתי בו תכין לורה קולדר מטעמים משוקולד; פרק ממפגש השף בו יבקר השף שאול בן אדרת במפעל הגלידה וניליה; מבשלים מהספרים בפרק המארח את אלה שיין מ"אורנה ואלה" מכינה עוגת שוקולד וסאקה; מיקי שמו אופה מהלב בפרק המוקדש לעוגות ויטרינות יפהפיות; המטבח של הסטון בפרק המלמד על הכימיה של השוקולד; הקייטנה של אביב בפרק המארח את פותנה ג'אבר שתתקין ארוחת מתוקים בריאה וטעימה; ומאפים מתוקים עם זוג האופים גלית והנס ברטלה שיארחו את ילדיהם ויכינו ביחד עוגיות שוקולד עם מלח אטלנטי, כיסוני תפוחי עץ ואצבעות נוגאט עם גנאש.
מיקי שמו אופה מהלב 2 – עונה חדשה להפקת המקור
ימי שני, החל מ- 21 במרץ ב- 22:00 
בעקבות הצלחתה של העונה הראשונה והביקוש הרב, ערוץ האוכל גאה מציג עונה שנייה לסדרת האפיה של הקונדיטור מיקי שמו.
בעונה הנוכחית יוסיף שמו לסייע בהבנת העולם העשיר והקסום של האפייה, על פניו וטעמיו הרבים. מדי פרק יתמקד בנישה אחרת של ענף הקונדיטוריה (מאפים מלוחים, טארטים, עוגות ללא גלוטן, מאפים בריאותיים), וייפשט את שלביו של הליך האפייה. גם הפעם ישולבו בתוכנית קטעי ראיונות עם אנשים מהרחוב, ומיקי ימשיך בשיכוך הפחדים והחששות הכרוכים הכרוכים לרוב בתחום.
מיקי שמו זכה לטבילת האש הקולינרית שלו עוד כילד בבית אמו, בשלנית מנוסה המשמשת עד היום נדבך חשוב בעסק הממשפחתי, "שמו הקונדיטוריה". ב-1993 הצטרף מיקי אל הקונדיטוריה והחל לעבוד לצד בני המשפחה: אביו איציק, מי שהחל עם מלאכת האפייה וכיום אמון על העבודות האדמיניסטרטיביות, אימו רותי, המתקינה מדי יום את עוגיות האגוזים והאורז המסורתיות, אחיו עופר האחראי על הניהול, האח יוחאי הפועל בנקודות המכירה, והאחות גלית המפקחת על מחלקת עוגות הוויטרינה, קצפות וטארטים. מיקי פועל כיום כקונדיטור האחראי על פיתוח מוצרים ולוקח חלק חשוב בהתרחבותו של העסק המונה כיום ארבעה סניפים ברחבי הארץ.

תגובות
0