מרק אפונה חורפי מנצח וקל להכנה

כשהמרק מתקרר, בעזרת בלנדר מוט לטחון קלות את המרק עד מידת הסמיכות הרצויה. צילום דן פרץ
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת חברת הרבלייף מציעה מתכון למרק אפונה חורפי. לאפונה יתרונות בריאותיים רבים: היא דלה בשומן ועשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים. בכך מאיטה את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם ומונעת עמידות לאינסולין וטרום סכרת. הסיבים גם מסייעים לתנועתיות במעיים ולמניעת עצירויות. אלה רק אחדים מהיתרונות

רכיבים ל-6 מנות

2 כפות שמן זית

1 בצל יבש גדול חתוך קטן

2 שיני שום פרוסות

1 שקית אפונה קפואה

מלח, פלפל, פלפל לבן

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

לטגן שמן זית בסיר רחב.

להוסיף לסיר את הבצל ושתי שיני שום.

להשרות את האפונה במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה.

להוסיף את האפונה לסיר ולערבב היטב.

להוסיף מלח, פלפל וכפית פלפל לבן – לפי הטעם.

כשהאפונה מעורבבת להוסיף מים רותחים לסיר עד לכיסוי מלא של האפונה.

להוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.

להביא לרתיחה ולבחוש מדי פעם.

לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.

כשהמרק מתקרר, בעזרת בלנדר מוט לטחון קלות את המרק עד מידת הסמיכות הרצויה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר