רכיבים ל-6 מנות
2 כפות שמן זית
1 בצל יבש גדול חתוך קטן
2 שיני שום פרוסות
1 שקית אפונה קפואה
מלח, פלפל, פלפל לבן
אופן ההכנה
לטגן שמן זית בסיר רחב.
להוסיף לסיר את הבצל ושתי שיני שום.
להשרות את האפונה במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה.
להוסיף את האפונה לסיר ולערבב היטב.
להוסיף מלח, פלפל וכפית פלפל לבן – לפי הטעם.
כשהאפונה מעורבבת להוסיף מים רותחים לסיר עד לכיסוי מלא של האפונה.
להוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
להביא לרתיחה ולבחוש מדי פעם.
לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.
כשהמרק מתקרר, בעזרת בלנדר מוט לטחון קלות את המרק עד מידת הסמיכות הרצויה.