מרק בורשט חורפי

לאחר רתיחה מוסיפים ג'וליאנים של הכרוב הלבן, וגם קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים. מבשלים כ-60 דקות. מוסיפים מעט מיץ לימון ומשפרים את הטעם באמצעות התבלינים
שף ירון ברקת ממסעדת השף סומאק בהר כנען שבצפת מציע מתכון למרק בורשט – אחד מספיישל מרקים מיוחדים שמכינים בחורף במסעדה, ואומר: "האווירה האירופאית בסומאק בפרט ובצפת בכלל מתחברת נפלא עם מרק הבורשט הרווי בכל כך הרבה ירקות בריאים ומזינים"

מצרכים

בצל, סלרי, גזר, שום, סלק טרי, כרוב לבן, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, ציר מרק עוף או אבקת מרק עוף, עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון טרי.

תבלינים

פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס, פלפל אנגלי, כורכום, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח ים, עלי דפנה

אופן ההכנה

מרתיחים ליטר מים בסיר גדול.

מניחים בו 4 סלקים חתוכים לקוביות גסות לבישול

מטגנים את הירקות הקצוצים: בצל, גזר, סלרי, שום וסלק מגורד.

לאחר הטיגון מאחדים את כל הירקות יחד עם הסלק בסיר הגדול.

מוסיפים עוד ליטר מים ו-6 עגבניות מרוסקות.

לאחר רתיחה מוסיפים ג'וליאנים של הכרוב הלבן, וגם קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים.

מבשלים כ- 60 דקות.

מוסיפים מעט מיץ לימון.

משפרים את הטעם באמצעות התבלינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר