מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת

מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על אש נמוכה כ-30 דקות תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב אך לא נשרף. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב למשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים. צילום יולה זובריצקי
אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית מציעה עבור יצרנית הגבינות הטבעוניות "משומשו" לרגל החורף מתכון מחמם למרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת. גרסה לקלאסיקה של מרק הצרפתי בטעמים מעודנים תוך שימוש בציר ירקות ויין לבן. להקרמת המרק משתמשים במגורדת לפיצה ואפייה 100% טבעוני, פרווה וללא לקטוז

מצרכים

לציר הירקות

4 גזרים קלופים ושטופים היטב

2 קישואים

3 בצלים קלופים

3 גבעולי סלרי נקיים

צרור פטרוזיליה נקי ושטוף

2 כרישות שטופות

1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כפית מלח גס

3 עלי דפנה

צילום יולה זובריצקי

למרק

6-7 בצלים גדולים או 10 בצלצלים קטנים

3 שיני שום כתושות

1.5 כוסות יין לבן יבש

4 כוסות ציר ירקות או מים

3 כפות קמח

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אגוז מוסקט

ענף תימין

להקרמה

200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה כמו של משומשו

להגשה עם טוסטונים

בגט פרוס דק וקלוי בתנור

צילום יולה זובריצקי

אופן ההכנה

להכנת ציר הירקות

מסדרים את התבלינים וכל העלים בתחתית הסיר.

מפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס.

מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 60 דקות.

מסננים את הנוזלים.

מפרישים 4 כוסות למרק.

את שאריות הציר ניתן לאכסן בכלים קטנים בהקפאה.

להכנת המרק

קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני.

בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית.

מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על אש נמוכה כ- 30 דקות תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב אך לא נשרף.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב למשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים.

מוסיפים פנימה את היין וממשיכים לערבב.

מוסיפים את ציר הירקות המסונן או המים.

מוסיפים את התיבול: שום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

מביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כ- 30 דקות.

להגשה

מוזגים את המרק החם לקערה יפה.

מפזרים גבינה טבעונית מגורדת.

מניחים מעל בגט קלוי ומעט בצל מטוגן.

ניתן להכניס את הקערה להקרמה של כ-5 דקות בתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר