מרק בצל – מנת אנטיביוטיקה טבעית

מוסיפים את הקמח לבצל בהדרגה תוך ערבוב טוב עד הטמעה ללא גושים. מוסיפים את היין תוך כדי ערבוב ואז את ציר הירקות
עם גבינה מגורדת למעלה או בלי, מרק בצל נחשב לאחד המרקים הפופולריים. שף גדי אולשנסקי מציע מתכון למרק שמוגש בעונות הסתיו והחורף במלון הבוטיק וילה גליליי

חומרים

1 ק"ג בצל יבש לבן

2 כפות קמח

1 וחצי כוסות יין אדום

1 ליטר ציר ירקות

1 ענף תימין

שמן זית

פלפל שחור, מלח

מחמאה או חמאה

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל.

מטגנים בשמן זית עד השחמה.

מוסיפים מחמאה או חמאה (מחמאה אם מעוניינים בפרווה, חמאה בחלבי) וממיסים.

קולים את הקמח במחבת נפרדת במשך 1 דקה עד השחמה.

מוסיפים את הקמח לבצל בהדרגה תוך ערבוב טוב, עד הטמעה ללא  גושים.

מוסיפים את היין תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את ציר הירקות.

מביאים את המרק  לרתיחה.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים מעט סוכר לאיזון החמיצות.

בהגשה

בגרסה חלבית ניתן להוסיף גבינה מגורדת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר