החומרים ל – 8-6 מנות
8 כפות (100 מ"ל) דבש טהור מפרחי אבוקדו של יד מרדכי
6 כפות (50 מ"ל) שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
300 גרם פטריות פורטבלו ו/או פטריות שמפניון טריות
1 כוס יין אדום יבש
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
1 פול הל
2 כפיות לקט תבלינים איטלקיים יבשים (טימין, רוזמרין ואורגנו)
פלפל שחור
2 ליטר מים עם 2 כפות אבקת מרק בשר או עוף
2 כפות קורנפלור
להגשה :
עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
קרוטונים פריכים
מעט רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
1. יוצקים את הדבש והשמן לסיר מרק ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים בבחישה, על אש בינונית, עד שהוא מזהיב יפה. מוסיפים את הפטריות, חתוכות גס ומבשלים הכל יחד.
2. מוסיפים את היין והתבלינים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם (את הצ'ילי מומלץ להוסיף בהדרגה).
3. יוצקים מעל את מרק הבשר ומביאים לרתיחה עדינה.
4. בכלי נפרד ממיסים את הקורנפלור בכרבע כוס מים קרים. יוצקים למרק ובוחשים היטב.
5. מביאים שוב לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים את התיבול, שוב, לפי הטעם.
6. מגישים את המרק חם עם קרוטונים פריכים, עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים ומעט רוטב צ'ילי מתוק.