מרק דלעת אסייתי

חומרים ל- 6 מנות:700 גרם דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות 2 על 2 ס"מ.2 יח' תפו"א בינוני מקולף וחתוך לקוביות 2 על 2 ס"מ. 20 גרם ג'ינג'ר חתוך לפרוסות. 3 שיני שום. 1 בצל בינוני קצוץ. כף מלח. 31 כף פלפל שחור. 1200 מ"ל מים רותחים. 1 פחית קרם קוקוס (לא מי קוקוס).להגשה: חבילת נבטים סינים. 2 גבעולי סלרי קצוץ. חצי צרור כוסברה (לא חובה).אופן ההכנה: בסיר מתאים מטגנים קלות את הבצל.לאחר 2 דקות מוסיפים את הדלעת, תפו"א, שום וגינג'ר.לאחר כמה דקות נוספות מוסיפים את המים החמים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים בערך 40 דקות (עד שהירקות רכים). טוחנים היטב את הכל.מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד מספר דקות. הגשה: בתחתית כל קערת מרק מניחים חופן קטן של נבטים ומעט סלרי קצוץ.מוזגים מעל את המרק.מזליפים מעט שמן זית, ומפזרים עלי כוסברה טריים. אם רוצים שיהיה חריף: מוסיפים טבעות פלפל צ'ילי אדום. צילום אלעד גוטמן

חומרים ל- 6 מנות:
700 גרם דלעת ללא קליפה חתוכה לקוביות 2 על 2 ס"מ.
2 יח' תפו"א בינוני מקולף וחתוך לקוביות 2 על 2 ס"מ.
20 גרם ג'ינג'ר חתוך לפרוסות.
3 שיני שום.
1 בצל בינוני קצוץ.
כף מלח.
31 כף פלפל שחור.
1200 מ"ל מים רותחים.
1 פחית קרם קוקוס (לא מי קוקוס).

להגשה:

חבילת נבטים סינים.
2 גבעולי סלרי קצוץ.
חצי צרור כוסברה (לא חובה).

אופן ההכנה:
בסיר מתאים מטגנים קלות את הבצל.
לאחר 2 דקות מוסיפים את הדלעת, תפו"א, שום וגינג'ר.
לאחר כמה דקות נוספות מוסיפים את המים החמים.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים בערך 40 דקות (עד שהירקות רכים).
טוחנים היטב את הכל.
מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד מספר דקות.

הגשה:
בתחתית כל קערת מרק מניחים חופן קטן של נבטים ומעט סלרי קצוץ.
מוזגים מעל את המרק.
מזליפים מעט שמן זית, ומפזרים עלי כוסברה טריים.
אם רוצים שיהיה חריף: מוסיפים טבעות פלפל צ'ילי אדום.

צילום אלעד גוטמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר