מרק וייטנאמי טבעוני

מסדרים בקעריות מרק רחבות קצת מכל תוספת: אטריות אורז, טופו, פטריות מוקפצות ונבטים. מוזגים את הציר הרותח בתוך כל קערה
שוקיט (Shookit) – רשת חנויות מתמחות ואתר אונליין למשלוחי פירות, ירקות "ועוד מלאאא דברים טובים" מציעה מתכון למרק וייטנאמי טבעוני במיוחד לימי החורף הקרים

חומרים להכנת הציר עבור 6 מנות

2 בצלים

3 גבעולי סלרי עם העלים

3 גזרים

1 ראש שום

5 ס"מ ג'ינג'ר

1 גבעול למון גראס (לא חובה)

מארז פטריות שיטאקי מיובשות

תבלין מיקס עלי דפנה ופלפל אנגלי

1 כף מלח (להוסיף לפי הטעם)

4 כפות רוטב סויה

4 ליטר מים

להגשה 

1 מארז פטריות שימג'י

½ חבילת אטריות אורז ישרות

1 מארז טופו ויילר

20 גבעולי נענע

5 גבעולי בצל ירוק

½ צרור כוסברה

1 מארז נבטים סיניים

אופן ההכנה

חותכים את כל ירקות הציר לחתיכות גסות.

שמים בסיר גדול ביחד עם כ-4 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים מלח, 10 גרגירי פלפל אנגלי, 5 עלי דפנה וסויה.

מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית כ- 60 דקות.

לקראת סוף הבישול טועמים את המרק ומתקנים תיבול בהתאם.

בינתיים מכינים את התוספות 

מייבשים את הטופו היטב עם נייר סופג.

חותכים לקוביות, ממליחים ומטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן זית עד הזהבה מכל הכיוונים.

מוציאים לצלחת.

באותה מחבת מקפיצים את הפטריות הקפצה קלה כדי שיתרככו מעט.

מוציאים לקערה נפרדת.

מבשלים את אטריות האורז כדקה פחות ממה שרשום על האריזה.

מסננים ושוטפים במים קרים.

מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים וחותכים את הבצל הירוק לפרוסות עבות.

את הנבטים שוטפים היטב.

להגשה

מסדרים בקעריות מרק רחבות קצת מכל תוספת: אטריות אורז, טופו, פטריות מוקפצות ונבטים.

מוזגים את הציר הרותח בתוך כל קערה.

מסדרים מלמעלה עלי נענע, כוסברה ובצל ירוק.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר