רכיבים
1/2 בצל
1 שן שום
200 גרם בקר טחון
400 גרם עגבנייה טבעית טחונה
1 עלה דפנה
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית טימין מיובש
50 מ"ל יין לבן
500 מ"ל ציר עוף או ירקות
6 עלי לזניה
מלח
פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל.
מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר.
מבשלים את השום והבצל עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.
בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה.
קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים.
מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל.
מגבירים את האש ומבשלים עד השחמה.
מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין.
מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין.
כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר.
מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
שוברים את עלי הלזניה לחתיכות.
מוסיפים אותם למרק.
מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה.
מוסיפים מלח במידת הצורך.
מגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.
מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה