מצרכים ל-9 מנות
כוס עדשים כתומות (170 גרם) נקיות ושטופות
בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק
שן שום כתושה
2 קישואים בגודל בינוני מגורדים דק
כף שמן זית
2 גבעולי פטרוזיליה שלמים
גבעול סלרי בגודל גדול שלם
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה כמון
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים.
מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב.
מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך המרק.
מכסים את הסיר ומכבים את האש.