מצרכים
1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס.
לחלופין: 200 גרם (1/4 שקית) שקית קטניות קפואות
2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר בינוני מגורד דק
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור או לבן
פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
תבלינים נוספים לפי טעם כגון כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טרייה קצוצה (לחומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (לשעועית לבנה)
1 בצל בינוני קצוץ דק
12 כוסות מים (2.5 ליטר)
אופן ההכנה
לטגן את הבצל בכף שמן זית עד הזהבה.
להוסיף את הירקות הקצוצים ולאדות כ- 10 דקות.
להוסיף את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח.
להביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס כשעתיים.
בסוף הבישול מכבים את הכיריים ומוסיפים את המלח.
הערות
מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף.
בשימוש בקטניות קפואות במקום יבשות מתקצר זמן בישול המרק לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.