משרד החקלאות הודיע במכתב למחלבות ולרשתות השיווק, כי אין לגבות תוספת מחיר על מוצרים בפיקוח הנושאים תו של כשרות מהודרת.

המפקח על המחירים במשרד הפיץ את ההבהרה מפני שלאחרונה התקבלו פניות במשרד החקלאות ובמשרד התמ"ת על כך שבמרכולים ובחנויות שונות נהוג לגבות תוספת של עשרות אגורות עבור מוצרי חלב שבפיקוח, הנושאים תו כשרות מהודרת או מיוחדת.

המפקח כתב כי המחירים הקבועים בצו הפיקוח על מחירים ושירותים חלים על כל סוגי המוצרים, בכל סוגי הכשרויות, וזאת למען הסר ספק ולהבהיר באופן ברור כי הוראות החוק הקובע מחירי מקסימום בפיקוח למספר מוצרי חלב, אינן מתירות גביית מחיר מעבר, גם כאשר המדובר בכשרות מהודרת. 
מוצרי חלב בכשרויות מהודרות או מיוחדות אינם מהווים חריג לחוק או נחשבים למוצר שאינו "רגיל", שמשמעו מוצר חלב ללא תוספות מזון או תזונה (כגון העשרת ויטמינים, חומרי טעם מיוחדים, תוספי ירק וכו').

משרד החקלאות ופיתוח הכפר מקיים פיקוח מחירים על מספר מוצרי חלב וביצים בסיסיים, ובהם חלב 1% ו- 3% בשקיות ובקרטון, אשל 4.5%, גיל 3%, חמאה רגילה באריזת 100 גרם, שמנת חמוצה רגילה 15%, וגבינה קשה עמק חצי שמנה וגלבוע חצי שמנה בגוש (חריץ).