ניוקי בסגנון מעושן

מניחים את הניוקי המבושלים בשתי צלחות הגשה. יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת. צילום יח"צ Beko
יוצרי המתכונים של Beko – מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון קל להכנה עם טוויסט של בריאות – ניוקי בסגנון מעושן עם ירקות וגבינה. מתאים לארוחת חג שבועות ובכלל

מצרכים

1 חציל

1 תפוח אדמה

2 עגבניות

2 פלפל אדום

1 בצל

100 גרם קמח מלא

2 שיני שום

1 ביצה

500 מ"ל מים

50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

4 עלים טריים של בזיליקום סגול או ירוק

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל

1 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.

מנקים היטב את כל הירקות ומניחים אותם בתבנית אפייה – חציל, פלפל אדום ועגבנייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 40 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור.

מוסיפים בצל ותפוח אדמה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

מוציאים את התבנית מהתנור.

נותנים לירקות להתקרר מעט ומקלפים מהם את הקליפות. את תפוחי האדמה מניחים בנפרד בצד.

במעבד מזון מניחים את החצילים, הפלפל העגבניות, הבצל והשום.

מערבבים עד קבלת רוטב חלק.

מוסיפים לרוטב שמן זית, מלח, פלפל וצ'ילי גרוס.

את תפוחי אדמה הצלויים מגרדים על פומפייה אל תוך קערה.

מוסיפים לקערה קמח, מלח, פלפל וביצה טרופה.

לשים ביד לבצק חלק.

חותכים את הבצק לארבעה חלקים.

מגלגלים כל חלק בנפרד ל"נחש" ארוך.

חותכים כל "נחש" לניוקי בגודל 1 ס"מ.

נותנים לחתיכות מנוחה של דקה אחת לפחות לפני הבישול.

מרתיחים מים עם מלח בסיר.

מוסיפים את חתיכות הניוקי ומבשלים למשך 3 דקות עד שהניוקי צפים.

הגשה

מניחים את הניוקי המבושלים בשתי צלחות הגשה.

יוצקים מעל את הרוטב.

מפזרים מעל מוצרלה מגורדת ומעטרים בעלי בזיליקום.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר