פיצה סביח

מוציאים את הבצק מהתנור ומתחילים להרכיב את הסביח: מורחים ממרח אריסה, מפזרים חצילים אפויים, ביצים קשות מפוררות, תפוח אדמה בריח מדורה ופרוסות פלפל ירוק חריף. צילום שניר סופגי גואטה
הבשלנית ג'קי אזולאי מציעה עבור יצרנית הטחינה אחוה מתכון לפיצה ביתית בגרסה מקורית וישראלית בה ממרח אריסה מחליף את רוטב העגבניות הקלאסי ומעליו מפוזרים חציל, ביצים ותפוח אדמה כשמעל הכול מזולפת טחינה גולמית

מצרכים ל-2 פיצות בגודל בינוני

לבצק

1 ק״ג קמח רגיל

4 כפיות של שמרים יבשים

2.5 כוסות מים

2 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית

לסביח

2-3 כפות ממרח אריסה

1 חציל

2 ביצים

1 תפוח אדמה

1 פלפל ירוק חריף

4-5 כפות טחינה גולמית ללא מלח כמו של אחוה

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

צילום שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה

 להכנת הבצק

שמים את החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה ומערבים מעט.

מוסיפים את החומרים הרטובים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ- 30-40 דקות.

מחלקים את הבצק לשני כדורים (אפשר גם ליותר בהתאם לגודל ולכמות הפיצות שרוצים להכין).

פורסים על מגש נייר אפייה ופותחים את הבצק בעזרת הידיים לצורה עגולה. מכניסים לאפייה של כ- 10 דקות להתייצבות.

להכנת התוספות

פורסים חציל לפרוסות ומתבלים במלח גס ושמן זית.

עוטפים תפוח אדמה ברדידי אלומיניום לטעמי "מדורה".

מכניסים את החצילים ותפוח האדמה העטוף לתנור ב- 180 מעלות עד השחמת החצילים.

הרכבת הסביח

מוציאים את הבצק מהתנור ומתחילים להרכיב את הסביח:

מורחים ממרח אריסה, מפזרים חצילים אפויים, ביצים קשות מפוררות, תפוח אדמה בריח מדורה ופרוסות פלפל ירוק חריף.

מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מכניסים שוב לתנור בחום של 200 מעלות ל- 10 דקות עד הזהבה.

הגשה

מוציאים מהתנור, מזלפים טחינה גולמית מעל הפיצה סביח ומגישים חם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר